10 fraze spuse de bărbați care pot distruge armonia în cuplu

Potrivit psihologilor, există 10 fraze de bază care pot distruge armonia în cuplu. Sunt fraze pe care bărbații le spun femeilor.

1. ”Ești o femeie proastă și nu înțelegi nimic.”

Această frază afectează critic femeia. Chiar dacă bărbatul nu a avut intenția să-i ofenseze abilitățile mentale. Partenerul care umilește femeia, va primi ca răspuns aceeași atitudine. Psihicul feminin este conceput astfel încât să nu uite nimic.

2. ”Prietena ta este mai bună decât tine”

Într-o relație, femeia își realizează nevoia de a fi unică. Orice comparație cu sora, prietena sau o vedetă pop amenință să-i reducă stima de sine. Comportamentul ei se va schimba în agresiune sau va lua poziția de victimă. Într-o astfel de situație, femeia nu va avea nicio dorință să inspire și să iubească bărbatul.

3. „Uau te-ai îngrășat” sau „Cât de tare ai slăbit”

Femeile încearcă să arate cât mai bine pentru bărbați. Dacă el vrea să-i facă un compliment spunându-i aceste fraze, s-ar putea să nu ghicească ce vor însemna pentru femeie. Poate că ea va lua cele spuse drept critică. În această situație, femeia își va aminti acest lucru cu orice ocazie supărându-se sau făcând crize de isterie.

4. „Am discutat deja despre asta. Conversația s-a încheiat “.

Psihologic femeia este concepută să rostească aproximativ 30.000 de cuvinte pe zi. O mare parte dintre ele trebuie spuse bărbatului. Asta o apropie de el și ea se simte în siguranță. Bărbații sunt predispuși să vorbească de 5 ori mai putin. Și aceste cuvinte se referă mai mult la afaceri decât la relație.

De aceea, este suficient ca bărbatul să asculte cu atenție femeia, să dea din cap ca răspuns, să o privească în momentul în care ea vorbește.

5. „Îmi aprinzi creierul”

Acest punct este identic cu cel precedent. Este important să asculți femeia.

6. „Ai deja o rochie. De ce îți mai trebuie una? ”

Hainele noi cresc respectul de sine al femeii. Ea vrea să arate atractiv pentru bărbat. Când bărbatul pronunță astfel de fraze, în mintea ei se strecoară gândul că îi pare rău de bani, că nu o iubește. În această situație, bărbații ar trebui să-i spună femeii mai multe complimente. Poate atunci nu va mai dori o rochie nouă.

7. „Nu vrei prea multe?”

Este important ca bărbatul să-i îndeplinească dorințele femeii. Cu limită, bineînțeles. În astfel de situații, cuplurile se dezvoltă și ating înălțimi financiare mari.

8. „Bunica mea gătește mai bine decât tine”

Bărbații ar trebui să țină minte că femeia nu se compară cu nimeni. În special bucătăria ei cu bucătăria altei femei.

9. „Faci și vorbești ca mama ta” sau „Te comporți ca mama ta”

Aceste fraze au două extreme:

1. Femeia poate avea un conflict cu mama ei încă din copilărie. Tot ceea ce spune bărbatul pe acest subiect va suna ca o insultă pentru ea.

2. Femeia are o relație excelentă cu mama ei. Tot ceea ce spune bărbatul pe acest subiect îl va viza mama.

10. „Nu-ți voi da raportul”

Într-o relație fericită, această frază nu ar trebui să existe. Femeia își va face griji întotdeauna pentru partenerul ei și de multe ori îl va întreba unde este. Este o nevoie feminină de securitate. Este important ca acest lucru să nu se transforme în control. Aici bărbatul ar trebui să fie mai înțelept. Nu ar trebui să ascundă telefonul și să rămână la serviciu fără avertisment.