Tinerele mămici neîngrijite: De ce uită de sine?

Adesea ies cu fiul meu Robert pe terenul de joacă. Și observ tot mai multe mame tinere care nu se îngrijesc, care uită de sine.

Desigur, la început și eu făceam această greșeală. Din simplul motiv că îmi era lene să mă îmbrac frumos și să-mi vopsesc cel puțin genele și buzele. E mult mai ușor să-ți pui ceva confortabil, să încalți adidașii, să-ți prinzi o coadă și să ieși la plimbare cu copilul.

Dar apoi mi-am dat seama că ieșirea în stradă cu cel mic – pentru mine este unica ieșire în public. Și când mă gândesc ce voi îmbrăca, cum îmi voi aranja părul și îmi voi face cel mai simplu machiaj, starea mea de spirit imediat se îmbunătățește.

Pentru că așa mă văd nu numai oamenii din jurul meu, ci și soțul meu.

De fapt, puteți spune că nu toată lumea are bani să-și cumpere haine în timpul concediului de maternitate. Dar nici nu este necesar.

De exemplu, eu am participat la maratonul gratuit al unui stilist, unde am învățat cum să-mi creez o imagine interesantă din câteva lucruri. Și, în fiecare zi să-mi creez o imagine nouă.

Mi-am cumpărat doar câteva modele de bază și am început să privesc diferit lucrurile care erau obișnuite pentru mine. Câteva acțiuni simple și hainele arătau altfel.

Spun asta pentru că garanția fericirii în familie depinde de starea de spirit a femeii și de felul în care arată. Nu este surprinzător faptul că practic toate problemele din familie încep în timpul concediului de maternitate. Nopțile nedormite și grija constantă pentru copil se fac simțite. De aici apare nemulțumirea față de propria viață.

Iar când femeia arată bine – ea are energie vitală, încredere în sine și dorința de a crea.

Nu te îngropa în scutece și grija pentru copil. Amintește-ți că ești cel mai prețios lucru pe care îl ai, pentru că după 18 ani copilul va zbura din cuib, iar starea ta mentală și fizică va rămâne cu tine pentru totdeauna. Și vei avea nevoie de energie și frumusețe în continuare.

Așa că începe schimbarea chiar acum. Îmbracă-te frumos și gândește-te la tine cât mai des!