10 sfaturi utile care vă vor ajuta să păstrați iubirea după o ceartă.

Relațiile sunt imposibile fără certuri. Oricât de bine vă înțelegeți, oricât de mult vă iubiți, în unele lucruri nu veți fi de acord. Chiar și cel mai mic fleac poate provoca un scandal major. Dar acest lucru nu înseamnă că viața voastră de familie a luat sfârșit, trebuie doar să vă comportați corect după o ceartă.

1. Învață să accepți scuzele.

Dacă nu vei accepta scuzele și vei supărată în continuare, nu vei face decât să agravezi situația. Și partenerul se simte prost, și el a avut o zi proastă, a îndurat o ceartă cu persoana iubită. Oferă-i o șansă, nu-l alunga din cauza încăpățânării tale.

2. Nu ignora ceea ce s-a întâmplat

Adesea relațiile se destramă deoarece partenerii nu vorbesc despre problemele lor. După dezacord, ei continuă să trăiască de parcă scandalul nu ar fi existat. Pare o abordare bună, dar este o cale greșită. În felul acesta doar amânați inevitabilul. Supărările se acumulează, furia crește și urmează explozia care va distruge tot ce-i stă în cale, inclusiv viața voastră personală. Despre probleme trebuie să discutați, să găsiți o cale de ieșire, un compromis.

3. Nu spune că ai avut în vedere altceva.

Această frază indică faptul că ai greșit și acum nu știi ce să faci. Cu aceste cuvinte încerci să anulezi cele spuse, ceea ce indică incapacitatea ta de a purta responsabilitatea pentru ceea ce ai făcut. Într-o astfel de situație, ar fi mai eficient să-ți cer scuze. Și desigur, să te gândești înainte de a spune ceva, pentru a nu jigni omul drag.

4. Nu te autoînvinui.

Toată lumea greșește, inclusiv tu. Dar nu te învinovăți prea mult timp. Mai bine ar fi să încerci să te împaci cu partenerul. Vorbește cu el, explică-i, cere-ți scuze. Trebuie să fii o persoană încrezătoare, vinovăția nu are dreptul să-ți submineze credința în forțele proprii.

5. Nu păstra tăcerea.

Acest lucru este echivalent cu ignorarea problemei. Chiar dacă nu ești gata să ierți sau să-i ceri să te ierte, tot trebuie să vorbiți. Spune-i cel puțin că ai nevoie de timp.

6. Lasă cearta în trecut.

După ce ați găsit o cale de ieșire, ați găsit un compromis și ați închis conflictul – cearta este considerată închisă. Nu vă întoarceți la ea și nu vă amintiți ce a provocat-o. Acest subiect este interzis, deoarece l-ați experimentat deja.

7. Nu inventa scuze.

Dacă s-a întâmplat ceva, dacă ești vinovată, nu încerca să te justifici. Este timpul să vorbești sincer, fără minciuni și scuze. Partenerul te iubește, fii deschisă cu el. Te va înțelege și te va ierta. Doar spune adevărul.

8. Nu merită să revii la subiectul cerții

Dacă i-ai spus partenerului despre nemulțumirea ta, ați discutat despre asta, s-a întâmplat cearta și împăcarea – subiectul este închis. Vei provoca un alt conflict și nu vei obține nimic. Învață să te abții pentru a nu agrava situația.

9. Nu acumula supărarea

Nu ține nemulțumirea în tine. Ea te distruge din interior. Vorbește cu partenerul tău. Fără țipete, certuri și scandaluri. Ar trebui să fie o conversație simplă între doi oameni iubitori și educați, care se înțeleg reciproc.

10. Nu vorbi despre certurile voastre, mai ales pe rețelele sociale.

Relația – este despre două persoane. Prietenii, colegii și rudele nu ar trebui să fie la curent cu fiecare pas, cuvânt și ceartă.