Psihologia dezordinii: 6 lucruri obișnuite din casa ta datorită cărora e mereu mizerie.

În ciuda faptului că toată lumea înțelege de ce trebuie să mențină ordinea în casă, pentru mulți nu este o prioritate și, prin urmare, casa lor nu arată în cel mai bun mod. Cu toate acestea, există unele lucruri ”trădătoare” din cauza cărora se creează impresia că nu faci niciodată ordine în casa ta.

Oglinzile

Oglinzile mari arată într-adevăr impresionant și chiar extind vizual spațiul. Dar imaginează-ți cât de urât arată oglinda „patată”. Dacă nu planifici să-ți petreci timpul curățând în mod regulat toate suprafețele strălucitoare din casă, atunci renunță la ele. În caz contrar, aspectul oglinzilor murdare va fi deprimant și va anula toată munca de curățare a apartamentului pe acre ai făcut-o.

Tapetul de culoare deschisă (sau pereții albi)

Interioarele luminoase (în stil clasic sau scandinav) rămân în continuare foarte populare, dar ele necesită o îngrijire specială. Chiar dacă inițial ai ales opțiunile de spălare, nu-ți vei freca în mod regulat pereții, așa că în stadiul de reparație este necesar să iei în considerare acest moment. În caz contrar, din cauza unor pete greu de îndepărtat, vei fi nevoită să vopsești pereții din nou.

Mobilierul de culoare deschisă 

Mobilierul, precum și pereții de culoare deschisă arată impresionant, dar exact până în momentul în care începi să-l folosești. Mai ales când vine vorba de bucătărie. Este suficient să pui mână pe ușa dulapului sau să stropești din greșeală fațadele și atunci pe suprafețe rămân pete grase care nu sunt atât de ușor de îndepărtat. Drept urmare, camera arată dezordonat.

Gresia întunecoasă în baie

Gresia de culoare neagră, gri închis, albastru sau chiar maro arată impresionant. Dar exact până în momentul în care nu apar petele, murdăria sau praful pe ea. Din păcate, pe suprafețele întunecate se observă mult mai multe defecte decât pe cele luminoase. Prin urmare, gândește-te la cât de des ești dispusă să ștergi plăcile întunecate.

Chiuveta și robinetul mic în baie

Desigur, forma (dimensiunea) robinetului și a chiuvetei este o chestiune de gust, dar dacă sunt prea mici, atunci picăturile de apă vor rămâne pe mobilier, pe pereți și pe podea. În plus, sunt incomod de utilizat, nu sunt atât de ușor de curățat și astfel aspectul general al băii va fi, de asemenea, neplăcut.

Rafturile și etajerele deschise 

Oricât de frumoase și confortabile sunt etajerele și rafturile deschise, pregătește-te pentru faptul că pe ele se va așeza constant praful și se va acumula mizeria. Pentru a nu strica impresia generală a apartamentului, vei fi nevoită să le ștergi în mod regulat și să te asiguri că pe ele există doar acele obiecte pe care ești dispusă să le „arăți” altora.