8 reguli de etichetă pentru femeia care vrea să devină o adevărată doamnă

Din păcate, în vremurile noastre, regulile de etichetă și bunele maniere au rămas pe planul secund. Nu li se acordă atenția cuvenită și se crede că femeia modernă nu are necesitatea să dețină această artă. Este trist faptul că unei părți atât de importante a naturii feminine i se oferă un loc atât de nesemnificativ. Doar o doamnă adevărată este capabilă să captiveze orice bărbat cu comportamentul său rafinat.

1. Aspectul modest

O adevărată doamnă ar trebui să nu uite că aspectul este cartea ei de vizită. De aceea, ar fi bine să-și dezvolte propriul stil care o va separa de restul și va oferi imaginii sale farmec și rafinament. Atunci când femeia trece pe alături, toată lumea ar trebui să-și întoarcă capul, dar nu din cauza vulgarității, ci a farmecului și frumuseții ei.

2. Grija de sine

O femeie bine îngrijită este un un model de perfecțiune, la care trebuie să tindă fiecare. O doamnă adevărată are grijă de corpul și sănătatea sa, își monitorizează starea pielii și a dinților, nu uită de frumusețea părului, manichiură, pedichiură și părul nedorit. Aceste lucruri o fac atrăgătoare, nu machiajul strălucitor, buzele umflate și sânii proeminenți.

3. Retinerea

O doamnă adevărată știe să-și controleze emoțiile și sentimentele. Ea se abține atunci când este necesar, nu începe o ceartă în public, nu-și expune viața personală. Pentru ea, lumea interioară este o zonă izolată și închisă, unde au acces doar foarte puțini oameni.

4. Amabilitatea

Doamnele adevărate cunosc legile de bază ale comunicării și niciodată nu depășesc linia personală a interlocutorului. Ele respectă opinia și punctul de vedere al altor oameni, nu acceptă nepolitețea, bârfele și discuțiile pe la spate.

5. Postura și mișcările

O femeie bine educată acordă o atenție deosebită mișcărilor și posturilor. De exemplu, femeia nu ar trebui să se aplece prea mult, să-și îndoaie spatele, să-și scoată pantofii chiar dacă o dor picioarele, să gesticuleze activ.

6. Codul vestimentar în locuri publice

În orice situație trebuie să alegi îmbrăcămintea potrivită. De exemplu, cea pentru serviciu include anumite restricții. Îmbrăcămintea sportivă și blugii se poartă doar în cazuri speciale, nu zilnic.

7. Interacțiunea cu bărbații

Da, femeia modernă demult a ieșit din bucătărie, și-a pus pantalonii, a învățat să câștige bani și s-a urcat la volanul mașinii. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că rămânem femei și trebuie să interacționăm în mod corespunzător cu s*xul opus. De aceea, lăsați bărbații să vă țină ușa, să meargă înainte, să vă ia haina și să plătească la restaurant etc.

8. Eticheta telefonică

De exemplu, dacă conversația se încheie, cel care a format numărul apelează înapoi. De asemenea, nu deranjați oamenii prea devreme sau foarte târziu, nu vorbiți și mestecați în același timp. Spuneți ”salut” și „la revedere”, nu închideți brusc apelul.