Înainte de a începe o nouă relație, pune-ți aceste 5 întrebări sincere.

Verifică dacă ești pregătită pentru o relație serioasă:

1. Îmi cunosc limitele?

Înainte de a construi o relație nouă, este important să știi ce ești dispusă să accepți și ce nu, pentru că atunci când apare situația să-ți cunoști poziția. Când persoana nu știe cum ar vrea să fie tratată într-o relație – nu în general, ci în mod specific – poate închide ochii la multe lucruri și poate ierta prea multe. Iar când închidem ochii de ceva, situația se repetă, devine o normă și ne obișnuim cu ea, de parcă așa ar trebui să fie – tocmai de aceea trebuie să-ți stabilești granițele în avans.

2. Am nevoie de dragoste pentru a simți ceea ce îmi lipsește sau va fi un plus în viața mea?

Un lucru e să începi o relație atunci când îți simți viața completă și este cu totul altceva – când fugi de singurătate. O relație și o iubire deplină – poate fi doar în primul caz, când riscul de co-dependență este mult mai mic.

3. Care sunt valorile mele de bază?

Este esențial să-ți cunoști sistemul de valori, ce valorezi, care sunt prioritățile tale. Trebuie să-ți alegi un partener al cărui sistem de valori coincide cu ale tale.

4. Care sunt nevoile mele?

Este foarte important să știi ce ai nevoie dintr-o relație, cât timp ai nevoie pentru a petrece cu partenerul tău, cum îți dorești să fii iubită, cum să ți se ceară scuze, etc. Trebuie să ne cunoaștem nevoile psihologice, fizice, emoționale și s*xuale pentru a le aduce la cunoștință partenerului și pentru ca aceste nevoi să fie satisfăcute.

5. Cum voi menține echilibrul în viața mea?

Și acest lucru este important. Dacă nu știi cum să faci asta, relația ușor, ușor îți poate absorbi viața. Trebuie să-ți poți echilibra timpul cu prietenii, timpul personal și relațiile personale. Aceasta este cheia unei vieți fericite.