Cum te salvezi de oamenii invidioși? Există doar un secret.

Paraliza sistemului nervos simpatic – așa numeau antropologii cauza morții celor care au suferit de influențe negative. De frică, anxietate, amintiri urâte, persecuție și așteptarea loviturii.

Sistemul nervos simpatic este responsabil pentru funcționarea inimii, crește clearance-ul căilor respiratorii, inhibă funcția secretorie a tractului gastro-intestinal și, în general, este responsabil pentru menținerea organismului în stare activă. Se activează în timpul efortului fizic, al reacțiilor emoționale, la durere și pierderi de sânge. Se activează, dar nu se poate dezactiva dacă efectul negativ nu trece. Dacă rămâne anxietatea, frica, mânia, așteptarea răului…

Și atunci corpul “arde” ca un computer care s-a blocat și nu se poate deconecta. ”Arde” ca și orice aparat electrocasnic sub influența tensiunii înalte.

Să te „comuți” singur este foarte dificil, uneori imposibil. De la sistemul nervos simpatic la cel parasimpatic, autonom, care îți va oferi o odihnă plăcută, îți va permite să acumulezi resurse pentru luptă, să-ți restabilești forțele; acest lucru este dificil de făcut pe cont propriu.

De aceea, omul rău tinde atât de mult să reamintească de sine. El este cel care te epuizează; te omoară fără a te atinge fizic, nu-ți permite să te  relaxezi. Să dobândești forțe.

Acesta este fenomenul influenței psihologice negative. Ceea ce în popor se numește „deochi”; omul și-a pierdut forța și s-a îmbolnăvit în urma unui conflict cu un personaj invidios și rău.

Și secretul salvării este în comutare. În capacitatea de a nu reveni mental la o situație traumatică. În oportunitatea de a obține sprijin și relaxare.

Să stai în afara ringului de luptă, iar expertul să-ți inspire gânduri victorioase – ca boxerului în timpul pauzei. Asta în cazul în care lupta este necesară până la victorie.

Iar dacă nu există niciun motiv de luptă, poți merge într-un loc bun alături de prieteni buni. Lasă omul rău să lupte singur. În orice caz, repausul și comutarea sunt salvatoare. Cel care poate comuta – acel om vindecă rănile și reîntoarce puterile.