Te face geloasă intenționat. 6 motive importante pe care nu le poți ignora.

În relațiile romantice, gelozia este adesea prezentă. Majoritatea oamenilor au experimentat acest sentiment. Gelozia este diferită, la fel și motivele apariției ei. De multe ori, sentimentul apare involuntar, chiar și atunci când nu există factori provocatori. Gelozia este specifică femeilor, întrucât sunt creaturi mai emoționale. Dar și bărbații cunosc acest sentiment. Cu toate astea, bărbatul uneori poate provoca în mod deliberat gelozia și există mai multe motive pentru care face acest lucru:

1. Încearcă să atragă atenția asupra sa. 

De exemplu, dacă femeia nu-i acordă atenție sau nu-i răspunde la sentimentele sale. Prima opțiune se întâlnește și în cuplurile căsătorite. Pentru a atrage atenția, bărbatul poate ieși cu alte femei. Astfel, încearcă să-i provoace gelozie și simpatie femeii care nu-i este indiferentă.

2. Lipsa de încredere în sine sau în sentimentele femeii iubite.

Cu ajutorul geloziei, bărbatul controlează cât de puternică este iubirea femeii. El îi poate verifica sentimentele, orientându-se pe puterea geloziei provocate.

3. Când relația s-a încheiat la inițiativa femeii.

În acest caz, încearcă să-i provoace gelozie din cauza neîncrederii de sine, încearcă să se afirme sau încearcă să-și întoarcă iubita.

4. Uneori gelozia este folosită ca răzbunare.

De exemplu, când bărbatul a descoperit că femeia îl înșela sau arăta interes pentru alți bărbați. În acest caz, el va ieși cu alte doamne și neapărat se va asigura că vestea despre aventurile sale ajung la persoana iubită.

5. Pentru a-și diversifica viața.

Relațiile ideale sunt bune, dar în acest caz dispare scânteia inițială, interesul. Drept urmare, bărbatul se plictisește și poate crea situații care vor încălzi sentimentele.

6. Pentru a nu-i permite femeii să se relaxeze. 

Bărbatul, provocând gelozie, încearcă să se asigure că iubita lui este întotdeauna la înălțime, are grijă de sine, fiindu-i teamă să nu-l piardă.

Unii bărbați adoră atenția și situația când mai multe femei se luptă pentru ei. Uneori și fostul soț, care este sigur că fosta soție mai simte ceva pentru el, poate provoca gelozie. Astfel, încearcă să o reîntoarcă după divorț.

În orice caz, provocând acest sentiment, bărbatul va apărea deschis cu altă femeie pentru ca adevărata lui iubire să atragă atenție asupra acestui lucru.