5 motive pentru care nu-mi invit prietenii acasă.

Am mulți prieteni și cunoștințe, iar spațiul din apartamentul meu nu este suficient. Dacă îi invit pe unii, ceilalți se supără. De aceea, am decis să nu-i mai invit acasă. Și pentru asta am 5 motive.

Motivul 1. Spațiul din apartament este insuficient. 

Apartamentul în care locuiesc are aproximativ 30 m2. La ultima zi de naștere mi-am dat seama că nu-i puteam invita pe toți pe care voiam – pentru că ar fi fost prea aglomerat. În cele din urmă am invitat doar 8 persoane, iar restul s-au supărat.

Motivul 2. Necesitatea de a face ordine înainte și după

Înainte de sosirea oaspeților fac mereu curățenie sau apelez la o firmă de curățenie. După petrecere, trebuie să fac același lucru. De obicei, o fac singură și nu-mi place această activitate.

Motivul 3. Vecinii

Cu cât sunt mai mulți oaspeți, cu atât zgomotul în apartament este mai mare. În special dacă invitații mei își iau și copiii. Chiar dacă apartamentul este izolat fonic, uneori aud copiii vecinilor, ceea ce înseamnă că și ei mă pot auzi. Nu-mi place să le provoc incomodități.

Motivul 4. Necesitatea de a găti

Este o diferență mare să gătești pentru două persoane și pentru opt. Nemaivorbind dacă sunt douăzeci de invitați. În noaptea înainte de Revelion am petrecut aproape toată seara în bucătărie, iar la final eram extrem de obosită.

Motivul 5. Lipsa numărului necesar de locuri

În apartamentul meu există 2 scaune de bar și un pat. De aceea, oaspeții de obicei stau la bar. Chiar dacă ar fi fost 4 scaune, acest lucru nu salva situația. De cele mai multe ori după partea „oficială”, ne mutăm parțial pe podea, parțial pe pat. Poate există ceva romantic în asta, dar este dificil să faci ”grandios” un astfel de eveniment.