A schimbat nepoții pentru un soț nou. Oare merită să te căsătorești la bătrânețe?

Nu înțeleg oamenii care se căsătoresc după 60 de ani. Oare este posibilă iubirea la această vârsta? Doar comunicarea nu este suficientă? De ce să te căsătorești?

”Părinții mei au trăit împreună 32 de ani. La 64 de ani tata a murit, iar mama a rămas văduvă, avea 60. Am sprijinit-o cum am putut și am invitat-o să locuiască împreună cu noi. Mama a preluat multe dintre treburile casnice și mă ajuta cu copiii, făcându-mi viața mai ușoară. Eu și soțul meu puteam munci fără să ne facem griji pentru copiii, ea se ocupa de tot.

Credeam că este fericită cu noi. Soțul meu o tratează bine, între ei nu au existat niciodată certuri sau ură. Totul era liniștit și calm. Dar într-o zi mama a spus că vrea să meargă într-un club local, unde se întâlnesc oamenii singuri, la fel ca ea. Nu prea am înțeles la început, pentru că de curând își îngropase soțul și deja se grăbea la întâlniri? Nu mi-a plăcut ideea, dar nu i-am spus nimic.

Seara s-a întors bine dispusă. A spus că i-a plăcut foarte mult comunicarea cu alte persoane. De parcă noi nu vorbim cu ea. Însă vizitele nu s-au încheiat aici. Ea a continuat să meargă acolo în fiecare marți. Deci, nu mai avea timp să-și conducă nepotul la arte marțiale. Am fost nevoită să-mi iau liber de la serviciu să-l conduc eu.

Aceste vizite în club nu mi-au plăcut. Dar mama a continuat să meargă. Acolo a întâlnit un bărbat. Potrivit ei, sufletul său pereche. Au început să comunice tot mai des, ieșeau la plimbări prin oraș, în parc și chiar la cinema. Credeam că doar vor comunica și prietenia se va încheia.

Dar într-o zi mama m-a întrebat cum voi reacționa dacă ea se va recăsători. Am fost șocată. Ce înseamnă să se recăsătorească? Doar este văduvă? Ne are pe noi, de ce ar vrea să facă asta? Din anumite motive, mama s-a supărat pe mine. Fără să-mi spună un cuvânt, a plecat și nu s-a mai întors în acea seară. Nici nu m-a sunat. Dar nici eu nu am făcut-o.

Nu am vorbit o lună. Eram supărată, iar ea nu voia să facă primul pas. M-a lăsat singură cu doi copii, știe că am un serviciu care nu-mi permite să reușesc și cu treburile casnice.

O săptămână în urmă m-a sunat și mi-a spus că s-a căsătorit. Oare ce aștepta din partea mea? Felicitări? A trădat amintirea tatălui meu la bătrânețe? Ne-a înlocuit cu un bărbat străin. Cum să comunic cu ea în acest caz?”