Încetează! Cu cât te gândești mai mult la el, cu atât mai rău îți faci.

Nu mai derula în minte amintirile despre el. Nu te mai gândi la toate lucrurile bune pe care le-ați avut. Nu mai asculta melodia care te face să te gândești la primul vostru sărut sau la călătoria spontană. Nu te mai chinui cu gânduri despre el.

Cu cât te gândești mai mult, cu atât mai rău îți faci, cu atât mai mult îți frângi inima.

Dar nici nu trebuie să te prefaci că relația voastră nu a existat niciodată. La fel de periculos este să te prefaci că te simți bine fără el, pentru că îți vei prelungi suferința.

Nu vrei să pretinzi că trecutul tău nu a fost niciodată, că fostul iubit nu a existat niciodată, că durerea ta sufletească nu este adevărată – dar nici nu vrei să te gândești la asta pentru tot restul vieții. Nu vrei să fii obsedată de cel care nu mai face parte din lumea ta.

Nu vei putea opri gândurile despre el, când vei vedea ceva ce îți amintește de el – și este în regulă. Mai ales după tot ce a fost între voi. Nu vei putea șterge toate gândurile despre el, dar poți ușura lucrurile pentru tine.

Îl poți șterge din rețelele sociale pentru a nu-i vedea fața de fiecare dată când deschizi feed-ul. Poți șterge fotografia lui din telefon. Poți înceta să-ți oferi tot mai multe amintiri despre el.

Primul pas – este să vrei să-l uiți. Dacă opui rezistență, nu vei înceta să te gândești la el. Trebuie să accepți că nu mai este în viața ta. Trebuie să accepți că va fi mai bine dacă încetezi să derulezi în minte momentele voastre preferate.

Nu te mai gândi la viitorul pe care l-ați fi putut avea. Gândește-te la trecutul vostru, la ce a făcut și la cum ți-a frânt inima. Gândește-te cum te-a rănit. Gândește-te dacă merită să-ți fie dor de el.

De îndată ce vei găsi o modalitate de a-l uita, vei fi mai fericită. Îți vei da seama că despărțirea a fost cel mai bun lucru, chiar dacă atunci nu ți s-a părut așa. Și vei fi mândră de tine că ai depășit această durere.

Cu cât te gândești mai mult la el, cu atât îți faci mai mult rău. De aceea setează-ți mintea la viitor, nu la trecut.