30 de minute îți pot schimba viața. O metodă simplă și eficientă de a-ți atinge obiectivele.

Nimic nu poate înlocui perseverența: nici talentul – nu există nimic mai obișnuit decât ratații talentați, nici geniul – geniul-ratat, nici educația – lumea este plină de educați-izgoniți. Atotputernică este numai perseverența. Motto-ul: ”Nu renunța” a rezolvat și va rezolva întotdeauna problemele umanității.” – John Coolidge, al 30-lea președinte al SUA. 

Dacă mă întrebați care este cauza principală a tuturor eșecurilor, vă voi răspunde: lipsa de răbdare. Realitatea este că succesul necesită timp. Iar succesul mare – mult timp. Richard Branson nu a devenit milionar peste noapte. Madonna nu s-a trezit într-o dimineață regina pop-ului. David Beckham nu s-a transformat într-un super-fotbalist doar în câteva antrenamente.

Cu toate acestea, există un singur truc care funcționează pentru orice persoană și în orice situație. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de asta, dar nu-l folosesc niciodată. Se numește teoria celor 30 de minute. 

Care este esența ei?

Dedică 30 de minute în fiecare zi unei activități, apoi, pe măsură ce se perfecționează, complic-o. Avantajul acestei metode constă în faptul că este potrivită pentru toți și se integrează cu ușurință în orice program.

Acest lucru poate însemna că vei petrece o jumătate de oră în fiecare zi citind. Prostii, nu-i așa? Astfel, timp de un an, vei citi aproximativ 24 de cărți.

Poți petrece o jumătate de oră pe zi învățând o limbă străină sau dobândind alte abilități utile. Drept urmare, până la sfârșitul anului, acest lucru va fi echivalent cu un curs complet de șase săptămâni! Nu este rău, nu?

Cum poți folosi această teorie pentru a obține succes?

Obține cunoștințe aprofundate în activitatea care te interesează, învață specialități noi, obține experiența care îți lipsește. După șase luni te vei descurca în domeniul ales, după un an sau doi vei deveni specialist.

Folosește jumătate de oră în fiecare zi pentru a-ți realiza visul. Scrie un roman, învață kung fu etc. Fă ceea ce lăsai pe mai târziu din cauza lipsei de timp.

După șase luni, vei privi înapoi și îți vei aminti de unde ai început. Vei fi uimit de cât de departe ai ajuns datorită acestor 30 de minute pe zi.

Nu-ți reproșa dacă te abați de la program și pierzi câteva zile. Doar întoarce-te la cursuri și continuă de unde te-ai oprit. Amintește-ți că deja faci mai mult decât ceilalți.

Ai răbdare. Nu aștepta rezultate imediate. Pentru orice este nevoie de timp. Cu cât este mai mare obiectivul tău, cu atât ai nevoie de mai mulți pași.