Freddie Mercury cu prima și unica sa iubire, Mary Austin (15 fotografii).

“Singura mea prietenă este Mary și nu vreau pe nimeni altcineva”, spunea cândva Freddie Mercury despre “iubirea vieții sale”  – Mary Austin.

Informațiile despre orientarea netradițională a cunoscutului vocalist al formației britanice de muzică rock Queen s-au strecurat în mass-media, însă cea pe care a iubit-o cu adevărat a rămas întotdeauna în umbră.

Mary avea 19 ani când l-a întâlnit pe Freddie (numele real Farrok Bulsara) la începutul anilor 1970.

Ea lucra în magazinul “Biba” din Kensington când l-a văzut pentru prima oară.

Într-un interviu, ea își amintește:

“El era absolut unic și încrezător în sine, spre deosebire de mine. Am avut nevoie de trei ani să mă îndrăgostesc cu adevărat de el. Dar un astfel de sentiment nu am mai avut pentru nimeni. Cu el întotdeauna m-am simțit în siguranță.”

Au închiriat împreună un apartament mic – pe când Mercury încă nu era o celebritate. Relația lor a durat 7 ani, iar cântărețul a spus în repetate rânduri că Mary devenise o persoană de neînlocuit în viața lui.

Deși relația lor a devenit una platonică, aparent datorită pasiunii lui Mercury pentru bărbați, prietenia lor a devenit tot mai puternică.

“Povestea noastră s-a încheiat cu lacrimi, dar din ea s-a născut o conexiune profundă și nimeni nu ne poate lua asta. Niciunul dintre partenerii mei nu a putut-o înlocui pe Mary. Ea era singura mea prietenă, soția mea. Da, pentru mine această relație era ca o căsătorie “, spunea Mercury cândva.

El i-a cumpărat un apartament lângă conacul său, ea rămânând prietena lui de suflet. Mary a avut grijă de el, când s-a dovedit că muzicianul este bolnav de SIDA.

A fost lângă el când a murit, iar Freddie i-a lăsat cea mai mare parte din averea sa.

Mary nu a mai găsit un bărbat cu aceleași calități spirituale ce putea fi comparate cu ale lui Freddie.

Ea rareori vorbește cu reporterii. Locuiește într-un conac imens cu 28 de camere în partea de vest a Londrei ce are o valoare de 25,6 milioane de dolari. În trecut a aparținut lui Mercury.

O singură privire la aceste fotografii confirmă faptul că acești oameni s-au iubit reciproc din tot sufletul!

În cele din urmă fiecare dintre noi are nevoie să iubească pe cineva. Și Freddie cu siguranță a găsit în Mary sufletul său pereche!