De ce femeile sunt deprimate, triste și se comportă ciudat atunci când e lună plină?

Luna plină afectează puternic partea feminină a umanității. Nu este clar de ce se întâmplă acest lucru, dar majoritatea femeilor se simt tensionate, triste și chiar pot deveni deprimate.

Gândurile întunecate și starea negativă fac femeile ciudate și le privează de capacitatea de a acționa normal, așa cum se întâmplă în alte faze ale lunii.

Depresia în lună plină se clasifică drept o tulburare mentală recurentă asociată cu factori ciclici naturali și cosmici.

În această fază a lunii multe femei pot avea insomnii, pot dormi prost și se trezesc înainte de răsărit. În acest moment, depresia și tristețea sunt deosebit de puternice. 

Doar la ora cinci după-amiază acest sentiment se diminuează și se pare că toate lucrurile negative pe care le simțea femeia – dispar.

În luna plină, organismul uman, în special cel feminin, este expus unor influențe sumbre. Este perioada în care se fac cele mai multe greșeli.

Atunci când luna este plină, femeile reacționează dureros la ceea ce în alte perioade nici n-ar fi acordat atenție. Ele sunt chinuite de frică, incertitudine și remușcări și pot plânge fără niciun motiv aparent. Fiecare cuvânt le deranjează, acordă atenție oricărui detaliu și comunicarea cu ele devine destul de dificilă. În special, bărbații / partenerii de viață se confruntă cu dificultăți mari, pentru că orice întrebare sau glumă poate provoca un scandal.

Luând o decizie, femeia va avea îndoieli dacă a acționat corect sau dacă nu ar trebui să schimbe totul radical. De aceea, nu ar trebui să-și asume responsabilități și să ia decizii importante în această fază a lunii.

Psihologii sfătuiesc femeile să nu-și agraveze starea cu amintiri negative, pentru că depresia se poate înrăutăți și mai mult. Între timp, se recomandă întâlnirile cu prietenii, activitățile plăcute și, cel mai important, să evite singurătatea, pentru a nu se gândi în mod constant la ceva neplăcut.