Testul acestui psiholog japonez te va ajuta să înțelegi cum te văd oamenii din jurul tău.

Știm cu toții că prima impresie pe care o creăm este neprețuită. Dar, foarte des părerea celorlalți este diferită de ceea ce credem despre noi înșine.

Acest test simplu este creat de un psiholog japonez și te va ajuta să înțelegi cum te văd oamenii din jurul tău.

Privește imaginea și alege una dintre cele patru gheișe:

Gheișa 1

În ochii oamenilor ești o persoană puternică și independentă. Dar de fapt, nu este chiar adevărat. Îți place să fii considerată inteligentă, de succes și încrezătoare. Însă un sentiment pe care îl păstrezi profund în interiorul tău – este frica de a-ți arăta slăbiciunea. Nu-ți place să fii considerată slabă.

Nimeni nu este perfect și este absolut normal să învățăm din greșeli. Pentru că maturitatea și înțelepciunea vin cu experiența. Abilitatea de a-ți recunoaște greșelile și de a lucra asupra lor este un pas înainte, este cheia dezvoltării propriei personalități.

Gheișa 2

În ochii celor din jur ești o persoană corectă. Nu-ți faci griji pentru ceea ce cred oamenii despre tine. De aceea, nu pretinzi că ești ceea ce nu ești. Ești sinceră cu toată lumea și în primul rând cu tine.

Imaginea ta în ochii altor oameni nu se deosebește prea mult de cine ești în realitate. Trăiești, ascultându-ți vocea voastră interioară, urmându-ți chemarea inimii. Și acesta este cel mai corect model de viață! Continuă în același mod și vei reuși cu siguranță.

Gheișa 3

Pentru oamenii din jur, pari a fi o persoană competentă, realizată și inteligentă. În ochii lor, ești un lider adevărat – puternic și responsabil. Prin urmare, mulți te respectă și îți ascultă sfatul.

Nu-ți place să fii considerat sclav, din acest motiv încerci să nu-ți arăți slăbiciunile.

Inteligent, respectabil, competent, matur și răbdător – exact așa vrei să pari, nu?

În realitate ești omul emoțiilor. Toate acțiunile tale sunt de cele mai multe ori guvernate de inimă, nu de minte. Dar preferi să nu recunoști acest lucru.

Gheișa 4

În ochii altor oameni ești o persoană care nu poate suporta obiecțiile. Nu cunoști fraza “Nu voi reuși.” Cei de lângă tine îți vor vedea cu greu slăbiciunile. Oamenii văd în primul rând, persoana rebelă care merge împotriva regulilor și principiilor impuse de societate.

Îndepărtezi cu îndrăzneală ceea ce nu-ți place. Dar puțini oameni te cunosc atât de bine încât să ghicească adevăratele motive ale acțiunilor tale. Gândește-te la modul în care îți prezinți imaginea și cum corespunde realității.

Este posibil să fii o persoană inflexibilă, care nu suportă eșecuri. Dar uneori chiar cel mai puternic mecanism poate eșua. Nu-ți fie rușine. Acceptă-te așa cum ești și te vei simți mai bine.