O femeie înțeleaptă niciodată nu va spune aceste 10 fraze oamenilor apropiați.

Rareori întâlnești o femeie care se preocupă mereu de sentimentele oamenilor apropiați și alege cuvintele, încercând să atenueze adevărul neplăcut. Cuvintele aruncate la întâmplare uneori sunt foarte dureroase. O femeie înțeleaptă știe ce fraze trebuie evitate în comunicarea cu oamenii apropiați.

1. “Te-am avertizat!”

Chiar dacă ai anticipat un astfel de rezultat, nu trebuie să-i reamintești omului despre asta. Cel mai probabil, el își amintește deja acest lucru și regretă că nu te-a ascultat. Reamintindu-i despre eșec, îl vei răni și mai mult. Nimănui nu-i plac astfel de fraze. Încearcă să le eviți.

2. “Arăți bine pentru vârsta ta”

Aceste cuvinte sunt o modalitate foarte bună de a-ți complimenta inamicul. Pe de o parte, ai lăudat omul pentru aspectul frumos. Dar, pe de altă parte, i-au reamintit lui și celor din jur despre vârsta lui. Dacă nu intenționezi să rănești sentimentele interlocutorului, atunci exprimă-ți admirația în alt mod.

3. “Nu te merită!”

Cu asemenea fraze, de obicei, ne consolăm prietenele care trec printr-o despărțire. Nimeni în acest moment nu tinde să jignească sau să rănească. Dar se întâmplă exact asta. Se pare că printre mulțimea de bărbați, ea l-a ales pe cel mai rău. Deci, nu este atât de inteligentă cum ne-ar plăcea. Astfel de concluzii doar îi vor reduce stima de sine. Dacă vrei să-ți ajuți prietena să treacă peste acest moment dramatic, fii aproape, ascult-o și îmbrățișeaz-o.

4. “Cred că el se va descurca mai bine decât mine cu această sarcină.”

Prin asta îi arăți șefului incompetența. Înălțimile profesionale pot fi atinse numai prin muncă grea. Dacă nu ai cunoștințe, atunci e timpul să-ți crești nivelul educației.

5. “Și eu am fost într-o situație similară”

Dacă omul îți spune despre unele probleme de rutină, atunci o astfel de expresie este potrivită. Dar, dacă un prieten îți împărtășește problemele personale, atunci nu ar trebui să îndrepți atenția asupra ta. Prin asta diminuezi semnificația situației sale. Cel mai potrivit ar fi să-l asculți în tăcere.

6. “Voi face asta, doar din respect pentru tine”

Aceste cuvinte au un înțeles opus. Despre respect nici nu poate fi vorba, iar persoana simte clar asta. Dacă nu vrei să faci ceva, recunoaște sincer și deschis. Nu merită să arunci fraze ambigue.

7. “În viață am obținut totul singură.”

Pentru a-și atinge obiectivele, omul trebuie să facă eforturi mari. Uneori calea spre vis durează decenii. Dar fiecare dintre noi locuiește în societate și întâlnește zilnic zeci de persoane. Mulți dintre ei sunt implicați direct în viața noastră. Poate că participarea lor pare nesemnificativă, dar nu poți spune că în viață nimeni nu te-a ajutat. O femeie inteligentă cunoaște valoarea oamenilor din jurul ei și va găsi întotdeauna cuvinte de recunoștință pentru cei mai vrednici dintre ei.

8. “Ideea mea îți va părea absurdă, dar …”

O femeie înțeleaptă niciodată nu va recunoaște în avans că gândurile sale sunt absurde. Tot ce spune ea ar trebui să aibă sens. Dacă gândurile tale ți se par stupide, mai bine ține-le pentru tine.

9. “Mi-ai distrus viața”

Această frază este aruncată adesea în timpul disputelor. Dacă te consideri înțeleaptă, nu vei ofensa partenerul în acest fel. Tot ce se întâmplă în viață, este doar meritul tău. Tu îți alegi partenerul de viată, construiești relații. Să-l învinuiești pe celălalt pentru eșecurile tale este greșit și nedemn.

10. “Toate astea sunt fleacuri”

Problemele altor persoane par întotdeauna mai puțin semnificative. Omul care îți spune despre problemele sale caută sfaturi sau consolare. Evaluarea ta disprețuitoare îl va dezamăgi. Data viitoare puțin probabil îți va cere sfatul. Într-o astfel de situație, este mai bine să rămâi tăcută și să asculți.

Femeile nu se nasc înțelepte. Înțelepciunea vine cu timpul. Experiența de viață îți sugerează cum să acționezi în anumite situații. Pentru a face mai puține greșeli în comunicare, ascultă sfaturile oamenilor în vârstă.