Despre bărbații de peste 50 de ani trebuie să spun că se împart în două categorii.

Despre bărbații de peste ”cincizeci” de ani trebuie să spun că se împart în două categorii: “bărbații de vârstă elegantă” și “moșii”. Dacă primii au un farmec aparte, sofisticare și nobilitate, cei din urmă doar îți aduc necazuri. Sunt exact cazul în care înțelepciunea nu vine odată cu vârsta, ci doar un fel de imprudență disperată, din cauza căreia suferă cei din jur.

Bărbatul adult este, de obicei, sensibil, negrăbit și politicos. Se aseamănă cu un leu obosit – nu se agită, nu este nervos. Pentru el contează să-și salveze fața, să nu-și piardă reputația. Este reținut în raport cu alcoolul, își protejează sănătatea și este sensibil cu femeile, înțelegându-le dorințele și fanteziile.

”Moșul”, dimpotrivă, este scutit de orice condiționări. Bea fără măsură, este nepoliticos cu doamnele, se ”omoară” ducând un stil de viață greșit și arată corespunzător.

Dacă cineva se grăbește în transportul public și în mod deliberat te atinge cu cotul direct în piept – cel mai probabil acesta este un ”moș”. Dacă cineva te calcă pe picior și nu-și cere scuze – cu siguranță este ”moșul”. Dacă un chip, care după vârstă ar putea fi tatăl tău îți reproșează că ești bătrână – acesta este cu siguranță un ”moș”.

Dacă bărbații adulți curtează frumos, organizându-i iubitei un adevărat sezon de catifea, atunci ”moșii” se apropie cu o aroganță demnă de un jucător de fotbal de 16 ani. ”Moșul” – care 80% este format din burtă, 1% din chelie și restul 19% din aroganță, nu ezită să te atingă fără permisiune, să-ți spună un banc vulgar și să-ți propună intimitate.

”Moșul” respins va fi nepoliticos în public, el nu-și va face griji pentru reputația sa. Dimpotrivă, va face totul ca portretul său să fie cât mai urât posibil.

Domnilor, vă rog, îmbătrâniți frumos. Pentru ca doamnele să-și piardă capul după voi, nu dispoziția bună. Oare este atât de dificil?

Autor – Morena Morana