Cei mai frumoși oameni sunt cei care au pierdut totul, dar au găsit forțe să se ridice

Cei mai frumoși oameni – eu îi numesc pe cei care au fost nevoiți să se confrunte cu viața reală, cu toate problemele și nedreptățile ei. Pe cei care și-au simțit vulnerabilitatea și deznădejdea, care au fost expuși unui adevărat pericol și au depășit dificultățile. Și nu neapărat se disting printr-o frumusețe exterioară incredibilă. Frumusețea lor este unică și specială.

Oamenii – sunt creaturi uimitoare, dar printre ei există persoane cu adevărat extraordinare. Persoane care au ajuns la fund, au fost bătute de soartă, iar acum stau în fața noastră, atingând un nou nivel.

Sunt femei și bărbați care la un moment dat au pierdut tot ce îi făcea fericiți și îi inspira să-și continuie drumul. Ei au găsit în sine puterea necesară pentru a se ridica. Iată ce consider eu adevărata frumusețe, care eclipsează lucrurile banale, nesemnificative și inutile.

Ei au renunțat la suferințe, nedorind să se concentreze asupra trecutului. Probabil acest echilibru le oferă o putere suplimentară. Acești oameni cunosc ce este frica și disperarea, dar nu au altă posibilitate decât să-i opună rezistență.

Ei nu sunt superiori. Ei, ca și ceilalți, se înfurie și se indispun dacă li se întâmplă ceva rău. Singura diferență este cât de repede revin la viață.

Ei sunt adevărați eroi care prețuiesc viața. Dar cel mai impresionant lucru este profunzimea emoțională, capacitatea de a găsi un echilibru între probleme și sentimente. În opinia lor, nu poți fi numit bogat până când nu deții ceva ce nu poate fi cumpărat cu bani.

Și de asemenea, ei conștientizează importanța compasiunii. Ei înțeleg cât de important este să fii credincios și să-i apreciezi pe cei care nu te abandonează la greu.

Ei știu că poți pierde totul într-o clipă, de aceea este atât de important să rămâi întotdeauna bun, să nu-ți pierzi simțul umorului și să te bucuri de viață în fiecare zi.

Fiecare dintre noi are eșecuri, dar cu fiecare greșeală devenim mai maturi și mai înțelepți.

Unii oameni cred că atunci când învățăm o lecție – durerea dispare, chiar dacă sufletul și corpul sunt acoperite de cicatrici. De aceea, oamenii frumoși nu se pot lăuda cu un drum de viață simplu. Nu poți aștepta vindecare, dacă pentru început nu accepți problema.

“Cei mai frumoși oameni pe care ii cunoaștem sunt cei care au suferit eșecuri, au trecut prin suferință, au luptat, au pierdut și, în cele din urmă și-au găsit drumul. Acești oameni sunt foarte apreciați, sunt sensibili și înțeleg viața care îi umple cu blândețe, compasiune și preocupare profund iubitoare. Frumoși – oamenii nu se nasc.” – Elizabeth Kubler-Ross.