Toți cei care sunt într-o relație ar trebui să țină cont de aceste 15 sfaturi.

Cum să întâlnești omul potrivit și să trăiești cu el până la adânci bătrâneți sau să ieși la momentul potrivit dintr-o relație nesănătoasă. Ține cont de aceste sfaturi utile:

1. Contrariile nu se atrag.

Desigur, puteți avea hobby-uri și opinii diferite, dar atâta timp cât ele nu invadează teritoriul pozițiilor ideologice cheie ale partenerului. În chestiunile cheie însă, ar trebui să priviți în aceeași direcție.

2. Stabiliți reguli

Acordul – nu este dorința de a restrânge libertatea cuiva, ci încercarea de a dezvolta un limbaj comun pe care îl vorbește cuplul vostru. Opiniile partenerului cu privire la repartizarea responsabilităților, problemele financiare, odihna comună și separată, chiar și cine merge la duș primul pot fi complet diferite de ale tale. Stabiliți reguli din timp și respectați-le.

3. Ascultă când celălalt spune ”NU”

Nu este nevoie să faci “mai bine” dacă partenerul și-a exprimat în mod clar dezacordul privind ceva. ”Nu” nu înseamnă “poate” sau “da, dar vreau să fiu convins”.

4. Nu tolera partenerul care face lucruri neplăcute pentru a-ți da o lecție.

Ocupând poziția de profesor, omul încetează să mai fie un partener egal și acționează ca un superior care-și permite prea multe. Ce urmează? El te va evalua și te va pedepsi pentru eșec. Cel care te face să te simți vinovat(ă) nu este potrivit pentru o relație.

5. Nu încerca să fii mai viclean(ă)

Toate trucurile și manipulările fac rău relației. Dacă nu vă puteți pune de acord și continuați să faceți ceea ce este inacceptabil pentru jumătatea voastră, merită – fie să vă reevaluați poziția, fie să schimbați partenerul.

6. Partenerul tău nu are abilități telepatice.

Spune-i partenerului ce îți place și ce nu-ți place, ce așteptări ai, ce acțiuni te deranjează. Și cu siguranță nu ar trebui să dai vina pe om, deoarece el nu știe care este motivul supărării tale.

7. Rezolvați probleme fără a implica o parte terță. 

Nu este nevoie să alergați la părinți sau la prieteni după sfaturi. Întotdeauna cunoașteți mai bine ce se întâmplă în relația voastră, cunoașteți toate circumstanțele conflictului.

8. Nu comparați relația voastră cu povestirile din cărți și filme.

Nu încercați să repetați povestea de iubire din filmul sau cartea preferată. Nu sunteți Cenușăreasa și Prințul. Relația voastră se dezvoltă în alt mod și acest lucru este normal.

9. Mișcați-vă în ritmul vostru.

Chiar dacă prietenii voștri s-au căsătorit la un an după ce s-au cunoscut, nu este neapărat nevoie să introduceți în relația voastră același scenariu. Fiecare cuplu se mișcă în ritmul său, doar continuați să-l mențineți.

10. Nu ignora semnalele de alarmă

Izbucnirile nerezonabile de agresiune, brutalitatea împotriva chelnerilor, remarci despre fostul partener și alte lucruri care te deranjează, pot și ușor catalogate ca: ”mi s-a părut” sau el/ea se va corecta.“ Cel mai probabil, nu ți s-a părut și partenerul nu se va corecta. Gândește clar dacă ești dispus(ă) să te lovești cu astfel de manifestări negative în mod regulat.

11. Observă dacă relația îți face viața mai ușoară.

Dacă povestea voastră de dragoste este plină de dificultăți, depășiri, certuri și momente de fericire rare, dar luminoaselor – aceasta este o relație nesănătoasă.

12. Oferiți-vă unul altuia spațiu personal

Rezervă-ți dreptul de a avea corespondența privată, economii pe care le vei cheltui doar pentru lucrurile de care ai nevoie, hobby-uri. Și, cel mai important, partenerul tău de asemenea poate face asta. Doar acceptă acest lucru.

13. Nu alerga după fantomele foștilor parteneri

Dacă nu v-ați întâlnit la grădiniță, cel mai probabil partenerul tău a avut deja relații. Doar lasă-le în trecut, nu trebuie să te compari cu foștii/fostele și să verifici în mod constant paginile lor pe rețelele sociale.

14. Gelozia nu este un indicator al sentimentelor înalte

Cerința de a rupe comunicarea cu toate persoanele de s*x opus, reacția ambigue la fiecare privire în direcția unei persoane atractive, încercarea de a controla corespondența – nu indică o iubire mare, ci teama de a pierde partenerul. Este o metodă de control și cel mai alarmant semnal care nu trebuie ignorat.

15. Vorbiți despre iubire

I-ai spus partenerului o dată că îl iubești și crezi că este suficient? Amintește-i întotdeauna că îl iubești, complimentează-l. Este un semn de atenție simplu și gratuit, dar foarte valoros.