Cum vă puteți consolida relația? Țineți cont de aceste 10 sfaturi.

Iubirea adevărată – este munca permanentă a ambilor parteneri.

Dar pentru început, merită să ne amintim motivele pentru care nu ar trebui să începem o relație:

– presiunea din partea familiei sau prietenilor.

– singurătatea.

– îndrăgostirea naivă. Când ți se pare că iubirea este sensul vieții și soluția pentru toate problemele.

– îndoiala de sine sau complexe. Acest lucru duce în mod inevitabil la relații nesănătoase: iubim partenerul atât timp cât ne ajută să ne simțim bine. Și în astfel de condiții nu poate apărea intimitatea adevărată.

10 sfaturi pentru a consolida relația:

1. Fiți realiști

Iubirea adevărată este o alegere. Este sprijinul continuu acordat celeilalte persoane, indiferent de circumstanțe. Este înțelegerea faptului că relația nu va fi întotdeauna fără ”nori”. Este necesitatea de a înțelege problemele, fricile și gândurile partenerului, chiar și atunci când nu-ți dorești deloc acest lucru.

2. Respectați-vă reciproc

Respectul este cel mai important lucru într-o relație. Nici atracția, scopurile comune, religia și nici chiar dragostea. Dacă pierzi respectul pentru partener, nu-l mai poți recupera.

În plus, trebuie să te respecți. Fără respect de sine nu vei simți că meriți respectul partenerului. Vei încerca în mod constant să dovedești că meriți acest lucru și, ca rezultat, doar va afecta relația voastră. Respectul este direct legat de încredere. Iar încrederea este baza oricărei relații (nu numai romantice). Fără ea, nu poate apărea sentimentul de intimitate și liniște.

3. Discutați toate problemele

Dacă nu vă convine ceva, discutați. Nimeni nu va rezolva problemele în relație pentru voi. Cel mai important lucru pentru menținerea încrederii este onestitatea și deschiderea absolută a ambilor parteneri.

4. Nu încercați să vă controlați unul pe celălalt

Fiecare persoană trebuie să fie o personalitate independentă, cu interesele și  punctele sale de vedere. Încercând să-ți controlezi partenerul pentru a-l face fericit, nu vei obține nimic bun.

5. Fiți pregătiți pentru schimbări

Dacă intenționați să petreceți mai multe decenii împreună, trebuie să fiți pregătiți pentru dificultăți și situații neprevăzute. Printre schimbările semnificative cu care se confruntă multe cupluri se numără schimbarea religiei și a opiniilor politice, mutarea în altă țară, moartea rudelor (inclusiv a copiilor).

Atunci când vă întâlniți, știți doar cum este persoana acum. Nu poți ști niciodată ce va fi în cinci sau zece ani. De aceea, trebuie să fiți pregătiți pentru situațiile neașteptate.

6. Învățați să vă certați corect.

În timpul unei dispute nu vă amintiți despre scandalurile anterioare. Acest lucru nu va rezolva nimic, doar va agrava situația. În cazul în care cearta se aprinde, oprește-te. Ieși afară și plimbă-te puțin. Revino la conversație numai atunci când te potolești. Amintește-ți că dreptatea cuiva într-o ceartă nu este la fel de importantă ca sentimentul că ai fost ascultat cu respect. Nu încercați să evitați certurile. Întotdeauna exprimați ceea ce vă preocupă și recunoașteți că sunteți îngrijorați.

7. Învățați să iertați

Nu încerca să-ți schimbați partenerul – este un semn de lipsă de respect. Acceptă faptul că aveți diferențe, iubește omul în ciuda lor și încercă să ierți. Când cearta s-a încheiat, nu contează cine are dreptate și cine nu. Lasă toate conflictele în trecut și nu-ți mai aminti de ele în fiecare lună.

8. Fiți pragmatici

Relațiile nu sunt ideale, pentru că nici noi nu suntem ideali. Prin urmare, fiți pragmatici: determinați la ce este bun fiecare dintre voi, ce vă place și nu vă place să faceți și apoi distribuiți îndatoririle.

9. Nu uitați de lucrurile mici

Micile semne de atenție, complimentele și sprijinul înseamnă foarte mult. Aceste lucruri mici se acumulează în timp și afectează modul în care vă percepeți relația. De aceea, continuați să mergeți la întâlniri, în weekend ieșiți undeva și asigurați-vă că găsiți timp pentru s*x, chiar și atunci când sunteți obosiți. Intimitatea fizică nu numai că vă permite să mențineți relația sănătoasă, dar vă ajută chiar și atunci când lucrurile nu merg bine.

10. Învățați să prindeți valul

Relațiile pot fi comparate cu valurile mării. Valurile sunt emoțiile, suișurile și coborâșurile într-o relație. Unele durează doar câteva ore, altele câteva luni sau chiar ani. Cel mai important lucru este să nu uitați că aceste valuri nu reflectă calitatea relației. Ele sunt influențate de numeroși factori externi: pierderea sau schimbarea locului de muncă, moartea rudelor, schimbarea locului de trai, dificultăți financiare. Doar prindeți valul împreună, indiferent unde vă duce.