5 modalități prin care societatea manipulează femeia și îi distruge adevărata natură

Cariera este mai importantă decât familia, silueta suplă – mai importantă decât sănătatea, conviețuirea cu un bărbat în afara căsătoriei și alte modalități de a manipula femeile, care doresc să trăiască în conformitate cu idealurile acestor timpuri.

Realizarea profesională, relațiile libere, independența absolută – sunt noii ei idoli! Și nu-i pasă că urmându-i, își pierde forța și sănătatea, este nevoită să lupte cu frica și stresul zilnic. Ea însăși a ales aceste valori. Cum se duce războiul împotriva femeilor în lumea modernă? Iată cinci programe care-i distrug adevărata natură, ducând la degradare morală.

1. Să fie independentă cu orice preț

Suficient să se supună bărbatului, e timpul să ia totul în mâinile sale – să câștige bani, să construiască o casă. De ce ar avea nevoie de un umăr masculin și o familie înțelegătoare? Bărbații pot trăda, înșela, provoca durere și cea mai bună apărare este – să te lipsești de toate vulnerabilitățile, izolându-te de lume. Nu este nimic de speriat dacă ”doamna de fier” nu poate simți și iubi. Dacă în ochii ei se citește tristețea, iar în inimă e gol – ea va fi independentă, ea nu are nevoie de nimic.

2. Să urmeze moda.

Ținutele revelatoare le provoacă bărbaților euforie – deci, trebuie să corespunzi acestei imagini și să fii mereu în trend. Mai puține haine, mai multe forme, poți apela la serviciile chirurgului să-ți sculpteze frumusețea “naturală”. Și, de asemenea, nu trebuie să-ți faci griji pentru sănătate, să-ți dezvolți inteligența, să cucerești prin carismă – atractivitatea, puterea feminină și frumusețea au fost apreciate în toate timpurile.

3. Să uite de familie și să se realizeze în societate

Să fii o simplă casnică, să ai grijă de copii, să coci plăcinte? Ce grozăvie! “E lipsă totală de respect față de tine și abilitățile tale!” În afară de asta, ce ar putea fi mai important decât îngrijirea propriului copil și pregătirea micului dejun pentru bărbatul iubit? Altceva e munca, banii, concurența. Tinerețea trebuie petrecută pentru a obține un statut în societate. Apoi ea ajunge la 40 de ani, în spate are un credit ipotecar, nervi pierduți și nopți nedormite… și nicio perspectivă. Să nască un copil deja e târziu, bărbații buni au fost luați, în schimb ea are o experiență de viață și o lume interioară bogată.

4. Să facă ce vrea cu trupul său

Îți place bărbatul – acționează, vremurile inchiziției au rămas în trecut, suntem liberi să facem ce dorim cu propriul corp.  Prea mulți parteneri distrug corpul feminin. Îi fură energia și frumusețea, o fac prea accesibilă în ochii societății. Cu soțul o astfel de relație consolidează căsătoria, i se întoarce sub formă de grijă și dragoste, cu amantul nu primește întoarcerea corespunzătoare, valoarea și puterea ei feminină se pierd.

5. Să trăiască în relații libere

Ce poate schimba o ștampilă? Dacă bărbatul iubește, va avea grijă, se va dedica, va crește copiii comuni. O astfel de convingere distruge nu numai instituția familiei, ci și femeia. Nu există stabilitate, completitudine, senzație de profunzime. În plus, femeia într-o astfel de relație își pierde suportul, trăiește în stres constant, acumulează supărarea. Acest bărbat a ales-o sau doar pentru că se simte comod lângă ea? O iubește sau se lasă iubit? O va lăsa cu ușurință pentru alta – dacă tinerețea se trece și sănătatea i se deteriorează?

Fiecare dintre aceste programe distruge femeia, îi diminuează abilitățile de reproducere, puterea și frumusețea. Da, nu dorim să recunoaștem că societatea ne manipulează, impunându-ne scenarii nesănătoase, ne lipsește de puterea interioară. Și totuși, multe lucruri depind încă de noi: vom urma orbește noile tendințe sau ne vom asculta natura?