Regula celor 5 secunde te va ajuta să-ți realizezi toate planurile.

Regula celor 5 secunde – spune că trebuie să numeri de la cinci la unu, pentru a acționa. Apoi vei putea face orice, chiar și ceva pentru care nu aveai dorință sau motivație.

Cum funcționează

Probabil această metodă poate părea ridicolă și ireală. Să numeri cinci secunde și să reușești să-ți realizezi planurile? S-ar părea că este o regulă absolut inutilă. Cu toate acestea, practica arată că nu este așa.

Eficacitatea regulii poate fi explicată astfel:

– vei asocia numărătoarea inversă cu executarea unei acțiuni. Când numeri până la unu, inconștient percepi asta ca o linie de sosire. Și dacă îți spui:  “Înainte!” sau “Să mergem!” acest lucru te va ajuta și mai mult să acționezi.

– vei încerca să nu te contrazici și să-ți respecți promisiunile. Te angajezi să nu-i minți pe alții, nici pe tine. Spunându-i cuiva că te trezești devreme, încerci să faci asta. În caz contrar, te vei considera un mincinos, chiar dacă acea persoană nu va afla niciodată adevărul.

Dacă îți promiți că vei începe imediat lucrul după numărătoarea inversă, asta îți va da impulsul energetic necesar.

Cum se aplică?

Un exemplu clasic: trezirea după alarmă. În loc să pui alarma să sune la fiecare cinci minute, numără de la cinci la unu și ieși imediat din pat.

De fapt, regula celor cinci secunde poate fi utilă în toate domeniile vieții. De exemplu, încearcă să o aplici dacă:

– simți că vei izbucni și vei țipa la cineva. După numărătoarea inversă te vei calma, tonul discuției se va schimba pe unul binevoitor.

– nu poți începe un anumit proiect. Dacă în niciun fel nu te poți forța să faci ceva, numără de la cinci la unu, deschide fila nouă și scrie.

– ți-e teamă să suni pe cineva. Doar culege numărul și începe conversația;

– nu te decizi să mergi la doctor. Te oprește frica, însă rațiunea insistă că acest lucru este necesar pentru sănătatea ta.

Poți folosi regula după cum dorești. Te va ajuta atât în ​​lucruri mici, cât și în realizări serioase.

Nu uita că cea mai dificilă parte a călătoriei este – primul pas. Apoi te adaptezi la ceea ce faci și nu-ți mai este teamă de aceste sarcini.