Prietenia cu un introvertit: 8 reguli simple care te vor ajuta să-ți înțelegi mai bine prietenul.

Ei nu sunt asociali, depresivi și plictisitori. Doar speciali. Într-adevăr nu au mulți prieteni, dar cei pe care îi au – sunt adevărați. Pentru a stabili o comunicare strânsă cu aceștia, este suficient să respecți aceste 8 reguli:

1. Introvertiții duc o viață simplă

Astfel ei se simte confortabil. Excesele sunt contrare naturii lor. Dacă vrei să-ți inviți undeva prietenul introvertit, ține minte că totul ar trebui să fie simplu, altfel nu va accepta invitația.

2. Sunt individualiști

Probabil aceasta este principala lor trăsătură. Nu-i interesează opinia mulțimii, preferă să fie diferiți de ceilalți. Datorită faptului că au un nivel ridicat de inteligență, ei sunt capabili să-și creeze un stil de viață unic. Calitățile lor se manifestă atunci când au posibilitatea să se dedice ideilor noi și să-și dezvăluie creativitatea. Dacă vrei ca introvertitul să obțină plăcere maximă din comunicare, propune-i să faceți ceva original.

3. Ei prețuiesc pacea

După o zi lungă și agitată ei au nevoie să se refugieze într-un loc liniștit, să fie singuri cu ei înșiși. Aceasta este singura cale de a se recupera, de a-și restabili forțele. Dacă ești în stare să înțelegi acest lucru, să-i lași în pace, ei îți vor fi recunoscători.

4. Scopul lor este atingerea unor obiective înalte.

Omul care petrece mult timp singur reflectează mult. Obiceiul de a gândi dezvoltă conștiința de sine și dorința de a cunoaște sensul și scopul suprem. Introvertiții înțeleg perfect că au nevoie să-și câștige existența și să meargă la muncă, dar pot schimba 5-9 locuri dacă nu găsesc satisfacție intelectuală și emoțională. Nu-i judeca pentru faptul că-și schimbă adesea profesia, ei astfel sunt construiți.

5. Ei preferă conversațiile informative.

Introvertiții gândesc mult mai complex și mai original decât extrovertiții.  Dacă îl întrebi “Ce faci?” sau “Cum mai trăiești?”, cel mai probabil vei auzi un răspuns monosilabic. Încearcă să-i adresezi mai multe întrebări semnificative și astfel te așteaptă o discuție interesantă.

6. Ei au nevoie de înțelegere

Introvertiții adoră oamenii sensibili care nu se grăbesc să le condamne obiceiurile. Cel care va înțelege că prietenul tăcut apreciază mai mult decât orice spațiul personal – poate fi considerat cel mai bun prieten. Pentru introvertit este o tortură să explice de ce nu este încântat de ideea de a ajunge undeva în acest weekend.

7. Adoră grupurile liniștite.

Nu că ar fi asociali și tăcuți, însă pentru ei nu este nimic mai plăcut decât tăcerea. Dacă ești dispus să-i respecți această dorință, să nu fii obsedat de umplerea pauzei, vei fi iubit. Visul introvertitului – este de a sta cu o carte în mână într-o cameră liniștită, în timp ce altă persoană își face treaba în tăcere.

8. Au nevoie de oameni capabili să le accepte ciudățeniile. 

După cum am menționat deja, ei au nevoie de oameni care îi înțeleg cât de dificil trăiesc în această lume neliniștită. Ei își dau seama că unei persoane cu alt tip de personalitate nu-i va fi ușor să-i iubească și să-i accepte așa cum sunt. Dar dacă încerci, nu vei găsi un prieten mai loial.