Iată cum recunoști un vampir energetic și cum te protejezi de el.

Cine este vampirul energetic?

Vampiri moderni nu au nicio legătură cu misticismul. Aceasta este o caracteristică a oamenilor care încearcă să-ți folosească emoțiile în beneficiul lor personal. Metodele lor sunt bine gândite și, prin urmare, nu sunt atât de ușor de observat.

Cum recunoști un vampir energetic?

Există mai multe semne prin care poate fi recunoscut. Nu renunța la prietenie dacă observi în comportamentul său ceva din această listă, dar dacă mai mult de trei puncte coincid, atunci ai motive să fii precaut și să-ți privești prietenul mai îndeaproape.

1. Caută milă

După un act de milă, ne simțim eroi, salvatori, simțim un val de mândrie. În spatele acestor emoții pozitive, nu observăm cum îi acordăm vampirului prea multă atenție, plângerile sale depășesc toate limitele rezonabile, iar cerințele de a-l compătimi devenit din ce în ce mai persistente și mai periculoase.

2. Toți sunt vinovați de problemele sale 

La acești oameni toți în jur sunt vinovați pentru necazurile lor, cu excepția lor. Orice cuvânt greșit și imediat devii dușmanul lui. Un vampir își va face întotdeauna prietenii și interlocutorii să se simtă vinovați de ceva.

3. Provoacă certuri

Atenția negativă, de asemenea, este atenție. Vampirul folosește cu bucurie această regulă în viață. Să provoace certuri, să se supere emoțional, să-și arate pumnii la cea mai mică provocare – este vorba despre el.

4. Îi place să țese intrigi.

O plăcere specială a vampirului sunt bârfele și certurile în orice echipă. Câștigând încrederea tuturor, el simte punctele slabe și trage sforile astfel încât un număr maxim de oameni să se certe din cele mai dramatice motive.

5. Lovește în cel mai neașteptat moment.

Schimbul de energie nu se întâmplă instantaneu: vampirul energetic se alimentează cu ea în timpul plângerilor, atenției, certurilor pe care le-a regizat cu pricepere. Dar există situații care îl vor ajuta să se umple cu sentimentul de superioritate pentru o lungă perioadă de timp. Cu cât mai puțin aștepți un truc murdar, cu atât mai puternică va fi frustrarea ta și schimbul de energie.

6. Merge la extreme

Un semn indirect prin care poți recunoaște ușor un vampir energic: el este predispus la extreme. Astfel de oameni se angajează în sporturi extreme, se căsătoresc în a doua zi după întâlnire și rup legăturile cu oamenii apropiați după o mică dispută, pentru că nu le ajung propriile emoții.

Cum te protejezi de vampirul energetic?

Primul pas este să-l recunoști. Există și alte sfaturi care te vor ajuta să-ți salvezi nervii și puterea, chiar dacă ai căzut deja în capcana lui:

1. Învață să spui ”nu”. Refuză cu ușurință ceea ce nu-ți place, după prima cerere dificilă pentru tine.

2. Protejează-ți granițele. Ești o persoană adultă. Nimeni nu-ți poate spune că ai făcut ceva greșit.

3. Urmărește-i izbucnirile emoționale. Chiar și cele de bucurie. La început vampirul te hrănește cu impresii pozitive, astfel încât să te atașezi de el.

4. Nu crede bârfele. Zvonurile bine gândite sună destul de plauzibil, dar gândește-te de ce persoana îți spune aceste lucruri și ce beneficii va avea din cearta ta cu obiectul bârfelor.

5. Bazează-te numai pe tine. Să obții ajutor și sprijin din partea celor dragi este de neprețuit. Dar merită întotdeauna să ai un plan de rezervă în cazul în care un prieten se dovedește a fi nu cel care pretindea că este.

Ai recunoscut pe cineva din mediul tău? Ai întâlnit vampiri energetici?