Secretul relațiilor armonioase: Un factor important la care mulți oameni nici nu se gândesc.

Nimeni nu este obligat să te facă fericit. Tu ești secretul fericirii tale.

Care este secretul relațiilor armonioase?

Dacă întrebi oamenii care este cel mai important lucru într-o relație, vei primi multe răspunsuri. Printre acestea se numără încrederea, respectul, comunicarea etc. Chris Gage (blogger) – consideră că un factor important care unește aceste criterii este – autosuficiența emoțională. Fără ea, este imposibil să construim relații armonioase.

Stabilitatea emoțională este numărul unu pe lista mea și unul dintre cele trei lucruri pe care vreau să le văd la partenerul meu. Să fii stabil din punct de vedere emoțional – este cel mai s*xy lucru pe care îl puteți face. – Chris Gage, blogger

Autorul cărții “Arta subtilă a nepăsării” Mark Manson spune că oamenii care posedă această calitate fac față incertitudinii, își văd propriile neajunsuri și sunt capabili să-și asume responsabilitatea pentru ele.

Scriitorul și bloggerul Leo Babauta, de asemenea, folosește termenul “autonomie emoțională” pentru a descrie fenomenul.

Căutăm fericirea în ceilalți, dar este o sursă nesigură. Iată de ce: nu este sarcina altora să ne satisfacă nevoile emoționale. – Leo Babauta, scriitor, blogger

Bloggerul Zaid Dahad descrie autosuficiența emoțională ca o relație cu tine însuți: “Dacă nu te iubești și nu ești în măsură să-ți asiguri propriile nevoi, va fi dificil să faci același lucru pentru alții”.

Contrar cliselor populare, relațiile sănătoase nu au sarcina de a completa, ele nu încep cu goliciunea. Ele trebuie construite cu o persoană integră. Și apoi încrederea, respectul, comunicarea vor veni ușor și organic.

Cum să-ți dezvolți stabilitatea emoțională?

Poți începe cu aceste lucruri:

1. Privește-te. Îndepărtează gadget-urile și alte obiecte care îți distrag atenția. Observă-ți gândurile, urmărește de unde provin.

2. Rezolvă-ți problemele. Dacă te plictisești, găsește o modalitate de a te distra, dacă te doare și te simți singură – consolează-te.

3. Asumă-ți responsabilitatea. Ne controlăm numai pe noi înșine și nu putem influența alte persoane sau mediul înconjurător. Determină ce poți schimba cu adevărat și concentrează-te asupra acestui lucru.

Care este cel mai important lucru într-o relație pentru voi? Scrieți-ne în comentarii.