Aceste 7 fraze te vor ajuta să eliberezi trecutul și să te bucuri de prezent.

Unul dintre cele mai fericite momente în viață vine atunci când prinzi la curaj și eliberezi tot ceea ce nu poți schimba.

Să eliberezi este foarte dificil. Nu contează despre ce este vorba. Poate fi sentimentul de vinovăție sau furie. Poate fi o pierdere sau fosta iubire.  Schimbarea este întotdeauna dificilă. Pentru că încercăm să ne ținem de lucrurile cu care ne-am obișnuit. Uneori trebuie să depunem eforturi incredibile pentru a elibera. Dar, dacă vei învăța să faci asta, îți vei putea scoate din minte gândurile despre trecut și vei lua tot ce-ți oferă viața în prezent.

De fiecare dată când observi că ești cu gândurile în trecut, citește cu voce tare aceste 7 setări pozitive și inspiră profund de câteva ori.

1. Renunțarea la o situație înseamnă deseori schimbarea viziunii. Privește situația dintr-un alt unghi. Fii cât mai deschis la tot ce-ți vine în minte. Adevărul este că circumstanțele nu te pot împiedica să faci progrese – de fiecare dată fă un mic pas conștient.

2. Pentru a elibera nu trebuie să fii curajos. Nu trebuie să uiți trecutul. Doar trebuie să fii suficient de puternic și înțelept să accepți prezentul așa cum este. Îți poți aminti despre trecut, dar să nu-ți fie teamă de el. Fă un pas înainte, gândindu-te doar la prezent și amintindu-ți lecția pe care ai învățat-o.

3. Eliberează ceea ce nu poți schimba. De îndată ce nu te mai gândești la cum ar trebui să fie “totul”, apare oportunitatea să determini cum va fi totul din acel moment.

Nu te mai gândi la cum ar trebui să fie viața ta în acest moment. Te vei simți fericit atunci când te vei bucura de viață așa cum este astăzi, încercând simultan să o îmbunătățești.

4. Ai eliberat o situație sau persoană? Acest lucru nu înseamnă că nu te vor mai interesa. Tocmai ți-ai dat seama că singurul lucru asupra căruia ai putere este următoarea acțiune în prezent. Nu poți alunga toți norii cu mâinile. Nici măcar nu încerca să faci acest lucru. Furtuna în curând va trece.

5. Să eliberezi – înseamnă să înveți să fii recunoscător pentru tot ce e bun și rău. Înseamnă să fii recunoscător pentru experiența care te-a ajutat să crești. Să eliberezi înseamnă să accepți ceea ce ai avut și ai acum, dar să acorzi atenție oportunităților care te așteaptă.

Trebuie să găsești forțe în tine să nu te opui schimbărilor. Ai încredere în intuiție. Conștientizează că există ceva bun în fiecare situație. Continuă să avansezi.

6. Pentru a avansa, nu trebuie să știi în mod clar ce faci și cum faci. Întotdeauna fă lucrurile cât de bine poți. În timp, vei învăța ceea ce nu știai. Îmbunătățește-te treptat, dar în fiecare zi. Astfel, treptat îți vei schimba viața.

7. Făcând câte un pas mic, devii mai puternic. În cele din urmă, îți dai seama că abilitatea de a-ți controla gândurile este cea mai puternică apărare împotriva stresului, a sentimentelor și a fricii de eșec. Ține minte asta.

Dacă vei căuta motive pentru care trebuie să renunți și să te retragi, le vei găsi cu ușurință. Nu-ți pierde timpul și energia, mai bine caută motive să te bucuri de prezent, să trăiești.