Mai bine eliberează, nu te agăța de ceea ce te distruge.

Uneori relația are termen de valabilitate. Și nu contează cum ești tu sau cum este omul de lângă tine, relația se poate încheia. 

Iubirea nu va fi întotdeauna corectă. Nu va fi întotdeauna bună. Nu va fi întotdeauna plăcută. Iubirea adevărată – cea care există în viața reală – este departe de a fi ideală. Cu toții iubim, cu toții zburăm și cădem în procesul iubirii. Râdem, plângem, ne despărțim și facem greșeli. Iubirea poate afecta atât oamenii buni, cât și cei răi.

Chiar dacă ai cea mai curată inimă din lume, nu înseamnă că iubirea va fi întotdeauna de partea ta. Ai un suflet incredibil și o inimă delicată. Întotdeauna te gândești la cei apropiați. Vezi lumea într-o lumină pozitivă. Nu te gândești la rău. Întotdeauna vrei să fii optimistă – deoarece vezi că în lume există multă negativitate. Și încerci să te concentrezi pe bine.

Faci acest lucru chiar și atunci când nu-ți este comod, când totul este împotriva ta. Dar ar trebui să știi că nu este corect. Uneori e mai bine să eliberezi. Nu poți continua așa. Nu este un stil de viață sănătos. S-ar putea să te gândești că îți respecți principiile, dar încet, încet te distrugi în acest proces. Trebuie să fii sinceră cu tine și să-ți privești obiectiv viața, relația și să înțelegi ce este în neregulă cu ele.

Deschide-ți ochii la acele oportunități pe care le pierzi din cauza relației tale. Nu trebuie să te gândești că ești o ratată, că ești o persoană rea. Uneori relațiile au o perioadă de valabilitate. Și nu contează cum ești tu sau cum e omul de lângă tine, relația se poate încheia. Atunci când relația îți face mai mult rău, trebuie să fii suficient de puternică să eliberezi. Să fii suficient de inteligentă pentru a ști ce este bine pentru tine, iar uneori asta înseamnă să te îndepărtezi de ceea ce-ți este drag.

Nimeni nu spune că va fi ușor. Și nimeni nu-ți garantează că vei simți imediat ușurarea, dacă decizi să renunți. Dar așa este corect. Pentru că dragostea trebuie să fie fără atașament. Dacă nu poți renunța, nu este un semn al iubirii, este un semn al atașamentului. Este un semn de încăpățânare.

Nu ai niciun drept, dar nici nu poți păstra iubirea în lanțuri. Nu o poți supune. Adevărata iubire este fără atașament. Este libertate. Și dacă refuzi să o lași să crească, atunci îi faci o favoare. Când iubirea îți spune că timpul vostru s-a încheiat, trebuie să eliberezi. Nu te poți agăța de ceea ce nu-ți este destinat, ceea ce este periculos, toxic și te poate ucide.

Întotdeauna trebuie să eliberezi ceea ce nu-ți este destinat. Doar nu vrei să pierzi iubirea creată pentru tine, refuzând să o eliberezi pe cea toxică?