”Sunt eu, depresia ta și această scrisoare este pentru tine. Citește-o.”

“Nu mai știu ce să fac cu tine … te opresc de fiecare dată când mergi pe calea greșită, dar tu continui să privești în această direcție, să te gândești la ceea ce nu ar trebui, să tinzi acolo unde nu ar trebui să fii.

De ce faci asta? Pentru că cineva ți-a spus că acolo unde tinzi vei fi bine. Că acolo te așteaptă ceva frumos. Că vei fi bun(ă), deci vei fi iubit(ă).

Creezi cu perseverență viața care nu este reflexia ta. În viața în care te aliniezi, nu-ți arăți esența. Trăiești așa cum ai fost învățat(ă) să trăiești. Dar nu corespunde firii tale.

Și îți spun STOP! Destul! Îți iau puterea, ca să nu-ți pierzi energia de viață în zadar. Te paralizez, ca să te oprești în curentul vieții care te-a înghițit. În această viață, există un anumit personaj, un erou desenat, un actor al cărui scenariu a fost scris de alții, nu de tine. Și nu mai pot privi asta. Îți pierzi esența.

Te împotrivești. Pentru că nu știi cum să trăiești altfel. Te înțeleg. Îmi pare rău. Sarcina mea este să-ți creez o pauză, să vezi cum trăiești – din poziția ”de sus”. Îți voi da un time out, fie că-ți place, fie nu. Mai degrabă, știu că nu-ți va plăcea. Te voi opri, nu te voi lăsa să continui. Și ai de ales: continui să te împotrivești, lupți cu mine sau te oprești și petreci timpul cu tine. Îți poți apăra eroic vechiul mod de viață sau vei începe să te simți. Sună ca un ultimatum, ca o alegere fără alegere. Dar ține minte că fac asta pentru tine, de dragul tău.

Oprește-te și simte-te, atinge-te. Uită tot ce ți-a spus cineva despre cum este corect și necesar. Simte cum este bine pentru tine. Ascultă-ți vocea interioară, este o șoaptă timidă care știe exact cum e firesc pentru tine. Oprește-te,  oprește-ți gândurile, care sună ca un ansamblu la un festival provincial.

Te voi elibera, îți voi dezlega mâinile, îți voi scoate cătușele de pe picioare. Dar numai atunci când te vei auzi, când te vei servi pe tine, nu pe alții. Te voi elibera după trezire, după confuzia pe care ai avut-o în tot acest timp. Îți voi întoarce cu plăcere forțele atunci când vei înțelege unde mergi în continuare. Unde vrei și cum vrei TU, nu alții. Când vei vedea, vei înțelege CINE EȘTI.

Cu dragoste și grijă pentru tine, depresia ta.”