Osho: Conștientizați mai mult iubirea și radiați mai multă iubire.

Oamenii merg la sala de gimnastică atunci când vor să-și mențină corpul în formă, însă energia iubirii de asemenea are nevoie de antrenament. Conștientizați tot mai mult iubirea. Inima vostră doarme, ea trebuie trezită. Iar când se trezește, veți fi uimitor de fericiți. Fericirea – este lucrarea iubirii; nimic nu vă face mai fericiți decât iubirea. 

Inima tuturor doarme. Niciodată nu am fost învățați să iubim. Am fost învățați despre ură, pentru că ne-au forțat să luptăm. Ați fost învățați că lumea este dușmanul vostru. Uneori direct, alteori indirect, dar toate acestea sunt condiționate – vă aflați într-o lume ostilă și trebuie să luptați dacă doriți să supraviețuiți, să luptați prin orice mijloace, cinstite și necinstite.

Inima continuă să bată ca un mecanism fizic, dar nu mai este motorul spiritual. De aceea, când începeți să vibrați în iubire sunteți cu adevărat vii, complet vii. Conștientizați asta. Cu cât deveniți mai conștienți, cu atât veți simți mai multă iubire.

Când țineți pe cineva de mână, fiți foarte vigilenți. Observați dacă mâna radiază căldură. În caz contrar, vă puteți ține de mâini, dar nu va exista comunicare, nici transfer de energie. De fapt, vă puteți ține de mâini, iar mâna va fi rece și înghețată. Nu există vibrații, nu există pulsații, energia nu curge spre acel om. Este inutil. Este un gest gol, fără rezultat.

Atunci când vă țineți de mâini, priviți dacă energia curge adânc în interior și direcționați această energie. La început va fi doar un exercițiu de imaginație, însă energia urmează atenția. Atenția creează rădăcini … conduce energia. De aceea, când țineți mâna, țineți-o conștient și imaginați-vă că energia se mișcă acolo, iar mâna devine mai caldă, mai prietenoasă. Veți vedea schimbări uimitoare.

Când vă uitați la cineva, priviți-l cu ochii iubirii, pentru că ochii fizici sunt doar pietre. Sunt reci, nu există cordialitate în ei. Când priviți oamenii, turnați dragostea prin ochi. Când mergeți, emanați iubire în jur.

La început va fi doar imaginație, dar după o lună veți vedea că a devenit realitate. Și alții vor simți că ați devenit persoane mai calde. Că cel de lângă voi se simte uimitor de bine, apare starea de bine. Deci, acesta ar trebui să fie efortul vostru conștient – să începeți să conștientizați mai mult iubirea și să radiați mai multă iubire.

Osho