87 de ani împreună. Acest cuplu de evrei a stabilit recordul privind longevitatea căsătoriei

Doi centenari evrei din Marea Britanie și-au sărbătorit a 87-a aniversare de nuntă, devenind astfel campionii țării privind longevitatea căsătoriei.

Helen și Maurice Kai, în vârstă de 104 și 105 ani, și-au sărbătorit săptămâna trecută jubileul, fiind înconjurați de familie în Bournemouth, a declarat joi mass-media evreiască.

Cuplul s-a cunoscut pe când Maurice Kai lucra ca vânzător la compania tatălui său. Ei sunt împreună deja de 87 de ani.

“S-au schimbat atât de multe lucruri, dar suntem încă împreună, mulțumim lui Dumnezeu”, a spus el. – Am avut o zi extraordinară, strănepoții noștri ne-au distrat de minune. Acum aștept următoarea aniversare.”

Helen Kai a spus: “Sunt surprinsă cât de mult mi-a plăcut.” – referindu-se la recepția care a avut loc în casa lor.

Cuplul a avut patru copii, dintre care doar doi mai sunt în viață, șapte nepoți și șase strănepoți.

Fiica lor, Tina, a spus că părinții ei sunt “o sursă de inspirație pentru toți cei care îi cunosc și ne considerăm cu adevărat binecuvântați de ei”. Ea și-a descris mama ca fiind o femeie elegantă, îngrijită, care vizitează coaforul cel puțin de două ori pe săptămână, își face manichiura în fiecare vineri, iar tatăl ei are un simț al umorului excelent, este ironic și un mare iubitor de viață.

Cuplul a spus că și-ar fi putut sărbători astăzi cea de-a 88-a aniversare a nunții, dacă Helen nu și-ar fi așteptat sora mai mare să se căsătorească prima.

După căsătorie, Maurice Kay a continuat să gestioneze fabrica tatălui său și două magazine din Londra, care au fost distruse complet în timpul bombardamentelor. În 1939, el a mers la război și a luptat împotriva naziștilor. După război, cuplul s-a mutat în orașul Bournemouth unde s-au născut cei patru copii ai lor, dintre care doar doi mai sunt în viață.

“Nu așteptam că o să dureze nici măcar o săptămână, dar este minunat, durează mai mult de 80 de ani”, a spus Maurice, glumind.

În acest interviu, Maurice Kai a spus că știe care secretul unei vieți de familie fericite: întotdeauna și în tot să fii de acord cu soția.