Iubirea în care nu există suferință este matură și calmă.

Iubirea în care nu există suferință.

Ea este matură, calmă. Grijulie. Cu dorință, pasiune și pauze pentru a râde de glume. Fără incomoditate, cu respect pentru viața și personalitatea celuilalt. Cu delicatețe față de traumele din trecut și cu respect pentru oamenii care ți-au iubit iubitul. Cu abilitatea de a cere fără reproșuri și dorința de a-i face cafeaua. Cu înțelegerea că el nu va cere niciodată ceva care îți va face rău.

Este cunoașterea despre ce fel de om ai alături. Este mândria pentru victoriile lui, dorința de a-i admira lumina interioară care strălucește pentru toți, dar pentru tine mai strălucitor și mai cald.

Iubirea matură este modul în care ne asemănăm. Este împlinirea acelor vise: ”de a vorbi cu celălalt, de parcă ai vorbi cu tine”, “în cele din urmă ne-am întâlnit”.

Este stabilirea priorităților și încetarea căutării. Căutarea cuiva sau ceva înafară.

Sursa iubirii este în interior. La început a apărut dorința de a iubi și omul demn de această dorință – acum este alături. Și vrea să iubească. Este capabil de asta.

Iubirea matură – este atunci când devii mai puternic, iar persoana iubită mai bună. Este respectul și prudența. În alegerea cuvintelor, în acțiuni. Pentru a nu schimba persoana iubită, ci a adăuga suport să devină și mai fericită. Pentru că atunci când iubirea este matură, îți pasă de fericirea celuilalt.

Și nu este adevărat că pasiunea și dorința sunt inerente numai dragostei suferinde.

Dorința adevărată este adultă, fără proiecții. Bărbatul și femeia. Nu există traume din copilărie. Sunt doi oameni de aceeași mărime.

Pentru realizarea iubirii mature este importantă o condiție. Să vrei. Să iubești. Să iubești reciproc. Să devii adult și să te vindeci. Să arăți respect pentru traumele tale de iubire din trecut și să le eliberezi.