Respectul pentru părinți vă poate oferi multe lucruri.

“Dragostea pentru mamă și tată este baza oricărei virtuți” – spune Cicero.

Luând în considerare astrologia vedică, respectul pentru tată le dăruiește oamenilor noroc, creștere profesională și socială, încredere și stabilitate în viață. Iar respectul pentru mamă – le oferă liniște și grijă.

De aceea, cărțile înțelepte, în majoritatea cazurilor spun că un copil care nu-și iubește și nu-și respectă părinții, se aseamănă cu un copac tânăr care nu are rădăcini sau cu un râu care nu are izvoare.

În plus, potrivit înțeleptului antic grec Pittak: “Ce vei face pentru mama și tatăl tău, același lucru îl poți aștepta de la copii tăi.”

Și cel mai bun mod de a le arăta respectul – este iertarea. Trebuie de remarcat faptul că niciunul dintre părinți nu este perfect. De multe ori părinții nu îndeplinesc așteptările stabilite de copiii lor.

Veți arăta respect și atunci când le veți cere sfatul despre diferite momente de viață. Și nu va fi rușinos să vă bazați pe recomandările și înțelepciunea generației mai în vârstă, când trebuie să luați cele mai importante decizii din viața voastră.

O altă metodă de a le arăta respectul – este de a vorbi despre ei numai cu respect. Trebuie să spuneți despre părinții voștri numai cuvinte bune. Cuvinte plăcute atunci când sunt în viață și aceleași lucruri când deja nu mai sunt.

Ce mai înseamnă “respectul”?

Cea mai înaltă formă de respect – este aprecierea. Din acest motiv, trebuie să vă respectați părinții și să le fiți recunoscători pentru că v-au dat viață și v-au oferit tot ce au putut.

Sunteți recunoscători părinților?