Iată 5 motive pentru care avem nevoie de atingeri în fiecare zi

Știm cu toții că omul are nevoie de hrană, apă, odihnă, haine calde și un acoperiș deasupra capului … dar nu este tot. Există și altceva fără de care omul nu poate trăi și acest “ceva” – sunt atingerile fizice. De multe ori avem nevoie de ele ca de aer. Avem nevoie de o manifestare deschisă a afecțiunii.

Afecțiunea – este ceva de care avem nevoie cu adevărat. Atunci când ne lipsește, apare stresul, care, la rândul său, ne afectează negativ sănătatea fizică și psihică. Și în timp, chiar poate duce la depresie.

Pentru a se integra în societate, a se dezvolta mental și a nu se simți singuri sau neglijați – copiii au nevoie de afecțiunea, dragostea și atingerea fizică a părinților. Același lucru se aplică și adulților într-o relație romantică sau de prietenie – ei, ca și copiii au nevoie de sentimentul de apropiere și afecțiune.

5 motive pentru care oamenii au nevoie de atingeri fizice în fiecare zi.

1. Atingerile fizice ne conectează cu alți oameni.

Acesta este unul dintre acele lucruri care fac oamenii să experimenteze emoții. Este o modalitate cu ajutorul căreia omul poate spune: te iubesc, te admir, am grijă.

Atunci când omul își îmbrățișează strâns o rudă, înseamnă că o iubește cu adevărat. Acesta este modul în care își exprimă dragostea – așa cum o va exprima în legătură cu persoana iubită sau cu un prieten apropiat.

2. Atingerile fizice ne ajută să comunicăm

Atunci când oamenii comunică cu prietenii apropiați, cu rudele sau persoanele dragi, aceștia le ating adesea mâna. Atingerea fizică face parte din comunicarea non-verbală și este capabilă să creeze și să consolideze legătura dintre oameni.

3. Atingerile fizice ne permit să primim și să oferim energie pozitivă.

Atunci când oamenii sunt fericiți, ei emit energia fericirii și doresc să o împărtășească tuturor – în special celor apropiați.

Cel mai simplu mod de a împărtăși energia fericirii este prin atingere – orice atingere, fie că e îmbrățișare, strângere de mână sau orice altă atingere făcută cu emoții.

4. Atingerile fizice vindecă

Oamenii știau despre efectul vindecător al atingerilor încă din cele mai vechi timpuri – și nu doar știau, ci practicau acest lucru cu succes. Când simțim rigiditate sau tensiune în spate, stres excesiv, vrem să ne relaxăm – iar masajul este perfect în acest caz. Deci, atingerea fizică poate fi ceva mult mai mult decât o manifestare a afecțiunii sau un mijloc de a stabili și consolida legătura dintre oameni.

5. Atingerile fizice ne ajută să obținem ceea ce dorim 

Nu, nu ne referim la lupte și alte contacte fizice agresive … Atingerea – este o modalitate excelentă de a face interlocutorul să înțeleagă că vorbele noastre sunt cu adevărat importante.

De exemplu, atunci când într-o conversație serioasă atingem umărul interlocutorului, acest gest îl ajută să creadă ceea ce spunem și chiar să înțeleagă cât de serioasă este pentru noi această conversație.