Dacă ai aceste 10 trăsături, aparții celui mai rar tip de personalitate din lume.

Potrivit lui Karl Jung, tipul de personalitate se determină pe baza setării psihologice (extrovertită sau introvertită), precum și pe baza predominării funcțiilor mentale (gândire, sentimente, senzații și intuiție).

Pe baza mai multor combinații ale acestor categorii, mai târziu au fost identificate 16 tipuri de personalități (tipologia personalității lui Myers-Briggs). Și una dintre cele mai rare este INFJ (introversiune, intuiție, sentimente, judecată).

Vrei să afli dacă aparții oamenilor de tip INFJ? Iată 10 caracteristici inerente acestor personalități.

1. Ei acordă atenție numai lucrurilor care contează cu adevărat.

Indiferent de dificultățile care apar în viața lor, ei sunt capabili să se descurce cu ele și acționează cu încredere. Dacă lucrurile nu merg bine și nu reușesc să-și pună planurile în acțiune, ei găsesc alte modalități de a-și atinge obiectivele.

2. Ei știu exact de ce fac un lucru sau altul 

Acești oameni sunt angajați responsabili. Ei niciodată nu-și îndeplinesc munca pentru bifă. Întotdeauna depun eforturi pentru a-și face treaba cât mai bine. Ei își văd clar obiectivul și muncesc din greu pentru a-l atinge.

3. Au o intuiție bine dezvoltată, simt atunci când se întâmplă ceva.

Acesta este darul lor înnăscut. Intuiția lor este atât de bine dezvoltată încât pot simți că se va întâmpla ceva în viața lor. Ar putea fi și ceva rău, și ceva bun.

4. Fac totul pentru a ajunge la adevăr.

Acești oameni încearcă insistent să ajungă la adevăr. Ei găsesc căi de a afla secretele universului. Adoră cerul înstelat. Universul îi fascinează, pentru că în el există atât de multe mistere.

5. Au puțini prieteni

Își aleg cu înțelepciune prietenii. Astfel de oameni își petrec timpul în compania persoanelor cu aceleași valori de viață. Preferă odihna acasă sau în singurătate. De aceea, au prieteni puțini, dar adevărați.

6. Posedă darul empatiei

Oamenii INFJ sunt sinceri, sensibili și generoși. Ei simt tot ce simt oamenii din jurul lor. Prin urmare, comunicarea într-un grup mare de oameni îi poate obosi. Când se întâmplă acest lucru, au dorința de a se izola. Acesta este modul lor de a se reîncărca.

7. Sunt capabili să simtă emoțiile altor oameni.

Nu contează cât de mult încearcă unii să-și ascundă adevăratele intenții, ei sunt întotdeauna capabili să înțeleagă cine minte. Această abilitate le permite să se protejeze de cei care doresc să le facă rău sau au motive rele.

8. Le place să petreacă timpul în singurătate

Ei au nevoie de acest timp pentru a se gândi și a se reîncărca. Lumea lor interioară este enormă. Tocmai de aceea, nu se plictisesc când sunt singuri.  Se simt confortabil în propria companie.

9. Sunt imprevizibili.

Starea lor de spirit se poate schimba într-o secundă. Ei pot fi triști și într-o clipă se pot bucura. Sunt atât de imprevizibili încât nu poți ghici ce se va întâmpla cu ei în următoarea secundă.

10. Adoră să-și exprime gândurile și sentimentele în scris.

Nu le place să vorbească prea mult, ei preferă să se exprime în scris. Cu cât mai des au ocazia să se exprime în acest mod, cu atât mai bine. Astfel dobândesc pace interioară și armonie.