Vârsta ne acoperă pielea cu riduri, iar lipsa entuziasmului – sufletul.

Entuziasmul este energia care ne conduce către fericire; este pasiunea de a face ceea ce ne motivează cu adevărat și ne place. Este menținerea unei atitudini pline de speranță și deschiderea față de ceea ce întâlnim în drumul nostru.

În viața noastră de zi cu zi ne simțim destul de confortabil și în timp ne obișnuim cu rutina și monotonia. Astfel, alegem mai degrabă obiectivele comode, decât cele care ar putea să ne umple cu energie și să ne facă oameni fericiți.

În copilărie, avem o capacitate naturală de a prețui ceea ce ne place. Învățăm, suntem surprinși și inspirați de cele mai obișnuite lucruri. Dar cu vârsta, pierdem această abilitate … Din fericire, nu complet!

A trăi cu entuziasm

Abilitatea de a trăi cu entuziasm nu este deloc o abilitate înnăscută. Dimpotrivă, vorbim despre o atitudine special dezvoltată față de viață, care trebuie învățată.

A trăi cu entuziasm – înseamnă să cauți în mod constant, fără să-ți pierzi speranța, să rămâi deschis emoțiilor și experimentelor noi.

Te consideri o persoană plină de entuziasm? Dacă da, atunci fără îndoială, privești lumea într-un mod deosebit. Observi detaliile ascunse, te oprești pentru a te bucura de lucrurile mici pe care ți le oferă viața.

Îndepărtează-te de scepticism

Entuziasmul îți permite să uiți de plângeri, negativitate și scepticism și să fii deschis către lumea plină de oportunități și perspective noi. Datorită entuziasmului începem să credem că avem puterea și energia pentru a realiza tot ce ne propunem.

Încrederea în noi înșine – ne permite să folosim resursele necesare pentru a rezolva orice problemă. Teoria lui Albert Bandura despre autoeficacitate spune că, pentru a-și atinge orice obiectiv, omul ar trebui să creadă în propriile forțe.

Prin urmare, pentru a avea motivația necesară, omul trebuie să aibă convingerea și încrederea că are forța, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-și realiza dorințele.

Entuziasmul – este o viziune asupra lumii care ne permite să menținem motivația și să rezistăm dificultăților vieții.

Percepând fiecare experiență și lecție ca pe ceva ce ne ajută să creștem, putem dezvolta o perspectivă optimistă asupra tuturor lucrurilor din jurul nostru. Chiar și pentru greutățile și dificultățile cu care ne confruntăm. Această abordare face posibilă menținerea motivației în cele mai dificile situații.

“Nu-ți lăsa entuziasmul, o virtute atât de valoroasă – să ardă; muncește, aspiră, stabilește-ți mereu obiective mari. ” -Rubén Darío-

Secretul geniului este acela de a purta spiritul copilului până la bătrânețe, ceea ce înseamnă să nu vă pierdeți niciodată entuziasmul.” -Aldous Huxley-

Să luăm exemplu de la copii; să învățăm să fim entuziaști!