Dovedit științific: Florile proaspete, animalele de companie și alte 7 lucruri simple care vă pot face mai fericiți.

Stilul de viață mereu ocupat și mobil, precum și creșterea poluării rareori vă permit să zâmbiți și să vă simțiți fericiți. Dar nu vă faceți griji. Există lucruri dovedite științific care vă vor ajuta să experimentați acest sentiment:

1.Florile proaspete

Cine nu și-ar dori să vadă flori proaspete pe masă? Toată lumea iubește aroma și culorile florilor proaspete. Alegeți lalele, trandafiri sau alte flori pe care le iubiți.

2. Pereții galbeni sau verzi

Culorile întotdeauna au fost asociate cu fericirea. În special culoarea galbenă. Cu toate acestea, puteți alege și verde pentru a vă simți bine, întrucât este culoarea naturii.

3. Yoga

Da, din punct de vedere științific yoga sau exercițiile fizice vă pot face mai fericiți. Cumpărați un covor de yoga, bastoane aromate, conectați o lumină slabă și meditați câteva minute în fiecare zi.

4. Sistemul de securitate

Starea psihică vă determină starea de spirit. Dacă nu vă simțiți în siguranță în propria casă deoarece locuiți într-o zonă periculoasă, nu veți fi niciodată fericiți. Instalați un sistem de securitate în casă. Astfel, veți avea o stare completă de calm, vă veți simți în siguranță în casă și de asemenea, vă veți simți fericiți.

5. Antichitățile (valoare emoțională)

S-ar putea să credeți că o cutie veche prăfuită sau o jucărie din copilărie ar trebui aruncată. Nu aruncați astfel de obiecte, ci păstrați-le în casă. Este dovedit științific că lucrurile sentimentale sunt lucruri care vă vor face mai fericiți. Vă vor provoca zâmbete atunci când sunteți nostalgici după vremurile trecute.

6. Jurnalul

Chiar dacă nu vă place să scrieți, puteți păstra un singur jurnal. Scrieți atunci când simțiți că emoțiile cresc. Menționați persoanele care vă ajută. Exprimarea recunoștinței vă poate oferi pace interioară și dispoziție bună.

7. Animalul de companie

Pisicile și câinii sunt cei mai buni prieteni pe care vă puteți baza. Nu contează cât sunteți de triști sau supărați, ei întotdeauna vă fac să zâmbiți. De asemenea, vă pot oferi sprijin emoțional atunci când nu aveți pe nimeni alături. Niciodată nu vă veți simți izolați.

8. Mirosul de flori

Majoritatea oamenilor reacționează pozitiv la mirosul florilor (dacă nu sunteți alergici). Încercați să păstrați o atingere parfumată în elementul pe care îl cumpărați pentru familia voastră. Alegeți săruri de baie aromate și arome de levănțică. O casă frumos mirositoare vă va face mai fericiți.

9. Jocurile

Jocurile pot face pe oricine fericit. Integrame, Uno, dame, șah sau chiar X-Box – toate astea vă permit să petreceți timpul util și să vă simțiți bine. Ați fost vreodată mândri când ați bătut adversarul în joc? Sunt sigur că ar trebui să încercați. Atunci când experimentați sentimentul de victorie se produce dopamina – hormonul fericirii.