Iată cum recunoști mincinosul când comunici cu el (5 semne evidente)

Toți oamenii mint – cineva intenționat, cineva accidental. Adesea, o minciună duce la consecințe triste, chiar dacă este folosită cu intenții bune.

De aceea, fiecare om ar fi bine să recunoască minciuna pentru a nu ajunge în plasa ei. Deci, cum recunoașteți mincinoșii?

Cum își prezintă mincinosul gândurile?

Există o opinie larg răspândită că poți recunoaște mincinosul doar după privire, însă există și alte semne, care indică direct sau indirect o minciună, chiar și într-o conversație telefonică.

Iată câteva dintre ele:

1. Detaliile

Dacă detaliile din descriere sunt prea multe, acesta este un semn sigur că persoana minte. Pentru a verifica acest lucru, ar trebui să-l întrebi mai des despre ele și mai devreme sau mai târziu, mincinosul se va încurca în informațiile contradictorii.

2. Justificarea

De îndată ce în conversație apar cuvinte care vorbesc despre vină sau rușine, merită să luați în considerare faptul că acest om, mai mult decât alții, este gata să mintă în acest moment.

3. Lipsa dorinței de a povesti

Aceasta nu e chiar minciună, însă uneori tăcerea este mult mai rea. Dacă omul nu vrea să vorbească – înseamnă că nu vrea să înșele pe nimeni.

4. Excesul de cuvinte parazitare

Dacă în discurs apar mai multe cuvinte inutile, în special dacă anterior nu ați observat la om această caracteristică, atunci, cel mai probabil el minte sau este gata să mintă.

5. Te convinge că spune adevărul 

Omul care minte nu este sigur de succesul minciunii sale și instinctiv îți va dovedi autenticitatea ei. Uneori prea sârguincios.

Alte semne că omul minte: 

Într-o conversație personală, gesturile vorbitorului și caracterul lor pot fi o sugestie. Un semn clar al minciunii poate fi considerată lipsa gesticulației, contradicțiile ei.

O persoană care se mișcă prea mult în timpul discursului, de asemenea, minte. Totuși, nu se aplică persoanelor prea emoționale.

Mincinoșii uneori activează regimul de “idiot”, în care nu văd și nu aud nimic. Mulți dintre ei încep să fie agresivi (nefiresc), încercând să transfere conversația în direcția care le convine lor (de exemplu, acuzând pe cineva de ceva).

Mincinosul se poate ”concentra” pe muncă sau se va distrage privind în computer, completând hârtii etc., doar pentru a evita să răspundă la o întrebare clară.

Concluzie

Trebuie remarcat faptul că semnele de mai sus sunt tendințe generale de comportament ale mincinoșilor și nu funcționează în toate cazurile. De aceea, priviți omul în ochii și bazați-vă pe ceea ce vă spune inima.