Iubirea de sine – este cea mai bună răzbunare.

Cea mai bună răzbunare – este să muncești asupra ta. Uită de dorința de a te răzbuna pe el. Uită că trebuie să simtă ceea ce ai simțit tu. Uită de faptul că  trebuie să regrete ziua în care te-a rănit. Lasă karma să-și facă griji pentru asta. Te asigur că ea își face treaba bine. Iar tu, tot ce trebuie să faci – să te concentrezi pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.

Învață să ierți oamenii care nu-și regretă faptele rele. Învață să-ți îndrepți emoțiile într-o direcție mai pozitivă, mai productivă. De exemplu, în loc să faci un plan de răzbunare, poți face sport, poți lucra la un proiect creativ sau poți încerca ceva nou, care te va ajuta să-ți distragi atenția.

Cea mai bună răzbunare – este să nu-ți faci griji pentru ceea ce cred alții. Scapă de obiceiul de a te privi prin ochii lor și nu mai încerca să-i impresionezi. Înțelege că ei nu sunt mai buni decât tine, indiferent de avantajele lor (adesea iluzorii).

Ești o persoană unică, prin simplul fapt că exiști pe Pământ. În viață, merită să lucrezi numai la un singur proiect important – să lucrezi asupra ta. Ești singurul specialist calificat care se poate ocupa de această sarcină. Ești o capodoperă a creației tale. Desigur, nu toată lumea va aprecia pe merit această capodoperă de artă, dar acest lucru nu te poate împiedica să finalizezi sau să îmbunătățești creația mâinilor tale.

Cea mai bună răzbunare – este să înveți să eliberezi. Dacă renunți la o persoană, la un lucru sau la o situație, te poți simți liberă. Astfel îți dovedești că ai credință în Dumnezeu și în Univers. Adesea, când ne simțim nesiguri, ne străduim să ne agățăm de lucruri care ne fac nefericiți sau de oameni care nu ne apreciază și nu ne iubesc.

Să eliberezi  – înseamnă să înveți să te iubești în sensul sănătos al cuvântului. Omul care a atins acest nivel de conștientizare nu are frică să elibereze, să sară în necunoscut. El nu știe ce se va întâmpla în continuare, dar asta nu-l înspăimântă deloc. El simte că Universul îl urmărește, simțindu-se totodată încrezător că poate începe totul din nou sau poate găsi pe cineva mai bun.

El învață să fie puternic, curajos și nu are teamă de viitor. Se simte încrezător că poate depăși orice. Și tu trebuie să devii o astfel de persoană.

Cea mai bună răzbunare este să te iubești așa cum ești acum, până devii ceea ce dorești. Iubește-ți ”Eu-l” imperfect. Nu-ți fie teamă să înveți din propriile greșeli. Trebuie să înțelegi că experiența negativă din trecut nu te definește în prezent. Iubește-ți trecutul cu toate urcușurile și coborâșurile.

Nu te mai urî pentru că nu trăiești viața pe care ți-o dorești. Ai încredere în prezent, în tine însăți și concentrează-te pe a-ți face viața mai bună. Cea mai bună răzbunare este să înveți să fii fericită, chiar dacă în acest moment ți se pare că viața este împotriva ta.