Atunci când începi să te respecți, în viața ta au loc aceste 17 schimbări.

Viața, uneori, ne bate atât de dur, încât din respectul nostru de sine rămâne doar o pată umedă. Începem să ne considerăm oameni fără valoare.

Să trăiești cu o asemenea atitudine față de propria persoană – este îngrozitor. Să-ți întorci stima de sine este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru tine. Acest proces poate dura mult timp, în special dacă ai trecut prin foc și apă. Dar, de îndată ce începi să te respecți, viața se schimba spre bine, ți se transformă modul de a gândi și a acționa.

Iată 17 schimbări care se întâmplă atunci când începi să te respecți din nou:

1. Te vei pune pe primul loc

Grija de sine are o importanță deosebită. Și vei înțelege cât de important este să ai grijă de propriile nevoi.

2. Vei înceta să te justifici.

Nu trebuie să te justifici în fața nimănui pentru stilul de viață. Atât timp cât nu faci rău nimănui, poți trăi așa cum dorești, fără să aștepți aprobarea cuiva.

3. Vei înlătura negativismul din viața ta

Persoanele negative, discuțiile negative, spațiile pline cu negativism – toate astea sunt lucruri de care ar trebui să te îndepărtezi. Nu ai nevoie de ele și nu le vei suporta din nou.

4. Vei găsi timp pentru tine

Uneori ai nevoie de timp pentru a rămâne singură cu gândurile și nevoile tale.

5. Te vei despărți de oamenii toxici

Și nu te vei simți vinovată pentru asta. Oamenii care îți absorb energia și sunt interesați doar de ei înșiși nu merită să facă parte din viața ta.

6. Îți vei schimba modul de gândire.

Odată cu vârsta, oamenii se schimbă. În loc să te agăți de idealurile tinereții, îți vei permite să-ți schimbi modul de gândire. Și nu-ți pasă dacă oamenii sunt de acord cu tine sau nu – tu ai propria opinie.

7. Vei înceta să accepți scuze pustii

Dacă o persoană își cere scuze, dar nu face nimic pentru a-și schimba comportamentul, atunci nu o vei ierta. Nu este o scuză reală și nu vei pretinde că o crezi.

8. Vei învăța să spui ”nu”

Nu, înseamnă – ”nu” și nu vei permite nimănui să încerce să te convingă contrariul. Vei stabili limite stricte și nu vei tolera oamenii care încearcă să ți le încalce.

9. Nu-ți vei face griji că cineva nu te iubește.

Dacă vei încerca să-i faci pe toți cei din jurul tău să te iubească, doar îți vei pierde timpul și energia. Prin urmare, nici măcar nu merită să încerci să faci acest lucru.

10. Vei face anumite lucruri pentru că îți dorești asta

Vei face lucruri fascinante, te vei regăsi în creație fără teama de condamnare. Dacă asta te face fericită, atunci de ce ți-ar păsa ce cred alții?

11. Vei purta ceea ce-ți place

Cei din jur nu au dreptul să-ți spună cum să arăți. Vei purta ceea ce dorești. Se referă și la machiaj și la coafură.

12. În sfârșit vei uita de fostul partener

Înainte îți aminteai deseori de el, dar de îndată ce stima de sine se trezește în tine, vei realiza că nu merită timpul tău. Trecutul trebuie să rămână în trecut. Înțelegând asta, în sfârșit îl vei scoate din minte.

13. Nu vei mai intra în dispute lipsite de sens.

Unii oameni adoră entuziasmul care apare în timpul disputelor. Dar acesta este un sentiment negativ, baza căruia este furia. Acum înțelegând că cineva încearcă să se certe cu tine doar de dragul disputei, preferi să stai departe.

14. Vei trata oamenii care nu te respectă, în același mod.

Preferi să-ți petreci timpul cu oamenii pentru care ești cu adevărat importantă. Dacă cineva nu te tratează cu respectul pe care îl meriți, atunci, nu îl vei asculta doar pentru că vrea asta.

15. Vei trăi acea viață care îți place

Avem o singură viață. Și nu contează ce cale alegi – cea mai sigură sau cea mai șerpuită. Vei trăi exact așa cum vrei tu.

16. Îți vei accepta defectele

Și nu numai că le vei accepta, dar le vei iubi. Cine are dreptul să-ți spună care sunt neajunsurile tale? Dacă ai nasul mare, statura mică sau silueta mai mare decât a altor persoane, de ce să nu-ți iubești aceste caracteristici?

17. Te vei iubi

Ești cel mai bun prieten al tău și nu-i obligi pe alții sa te iubească. După atâția ani, vei învăța să te iubești necondiționat.