Cum să mă căsătoresc la 70 de ani, dacă bărbații de vârsta mea nu mă atrag?

Recent am împlinit 70 de ani, dar în suflet mă simt mult mai tânără și îmi doresc foarte mut o familie după 12 ani de văduvie. Bărbații de vârsta mea nu mă atrag, aceștia nu sunt capabili de nimic, în afară de lene, boli, cicăleală și agățări de orice lucru mic și mai sunt și neajutorați din punct de vedere financiar. Mi-e rușine să mă agăț de tineri, așa cum mi-e rușine de dorința de intimitate. Cum pot să mă înțeleg pe mine și să mă căsătoresc cu un partener interesant?

Magda, 70 de ani

Bună ziua, Magda. Problema despre cum să te căsătorești cu un partener interesant, preocupă femeile de toate vârstele. Ce fel de bărbat crezi că este interesant? Ce calități, trăsături de caracter, valori de viață te atrag în oameni? Ai scris în scrisoare că te irită bărbații de vârsta ta. Dar aceleași caracteristici le poți întâlni și la cei tineri. Deci, vârsta nu este o garanție că partenerul îți va fi interesant. 

Femeia este întotdeauna atrăgătoare atunci când îi sclipesc ochii, când emană energie vitală și dragoste. Ce te interesează, care sunt hobby-urile tale, în ce activitate poți să-ți demonstrezi cele mai bune calități? Indiferent de vârstă, vă unește energia comună, pasiunea. Mulți tineri se agață de persoanele în vârstă, de parcă propria putere nu le ajunge pentru viață, ei nu doresc să lucreze și în pat sunt pasivi.

Probabil problema principală este că ți-e rușine de dorința de intimitate cu un bărbat. Ce te deranjează mai exact? Cum a fost relația cu soțul tău? Cum ai tratat s*xul înainte și când ai început să crezi că dorința de intimitate este rușinoasă? De ce dorința de a fi cu un bărbat se asociază cu “agățarea” de el?

Cum îți tratezi corpul, accepți schimbările de vârstă, îți menții forma fizică, ai grijă de tine? Multe femei în vârstă arată mai bine decât cele tinere care nu au grijă de sine. Trăiești un timp minunat de libertate completă față de opiniile celorlalți: trăiești așa cum simți. Cui nu-i place ceea ce faci, se va retrage. Cineva te va admira și va fi atras de tine.

Femeia indiferent de vârstă ar trebui să se bucure de viață și de corpul ei. Undeva cu siguranță există un bărbat interesant, care se simte singur și așteaptă să-ți permiți să fii femeie.