9 trucuri psihologice care te vor ajuta să cucerești orice persoană

Oamenii de știință ne dezvăluie câteva trucuri cu ajutorul cărora putem cuceri orice persoană și cum să folosim aceste cunoștințe în viață.

1. Reproduce comportamentul interlocutorului

În timpul unei conversații, utilizează gesturi și expresii faciale similare, repetă poziția interlocutorului. Conform studiului, acest comportament grăbește apariția simpatiei.

2. Laudă interlocutorul 

Oamenii asociază cuvintele de laudă pe care le spui la adresa cuiva, cu caracterul tău. Acest fenomen se numește transferul spontan al calităților. El funcționează și invers: dacă vorbești negativ despre cineva, oamenii îți atribuie ție aceste caracteristici.

3. Manifestă emoții pozitive

Suntem puternic influențați de starea de spirit a celorlalți. De multe ori, simțim aceleași emoții ca și interlocutorul. Pentru a face o impresie bună, manifestă atitudine pozitivă.

4. Nu-ți fie teamă să arăți imperfect

Arătându-ți defectele sau făcând greșeli, arăți că ești uman. Oamenii de știință au descoperit acest lucru examinând modul în care greșelile influențează simpatia. Participanții la experiment au ascultat o înregistrare. Dacă cineva răspundea corect la toate întrebările, dar în cele din urmă accidental a vărsat cafeaua, acesta era simpatizat mai mult și nu cel perfect.

5. Pune accent pe viziunile comune

Suntem atrași de oameni care se aseamănă cu noi. Este vorba de efectul atragerii prin similitudine. În special, ne plac oamenii cu care avem trăsături comune negative.

6. Percepe interlocutorul așa cum vrea să fie perceput.

Oamenii vor să fie văzuți așa cum se văd ei înșiși. Când ideea unei persoane despre noi, coincide cu propria idee, relația se dezvoltă bine. Simțim că suntem înțeleși, iar acest lucru este necesar pentru stabilirea încrederii.

7. Împărtășește ceva personal

Acest lucru te va ajuta să cunoști mai bine interlocutorul. Începe cu subiecte generale (de exemplu, ce film recent ați vizionat ambii) și treptat treci la lucruri mai personale. Apoi spune ceva intim. Astfel apare sentimentul de apropiere, iar interlocutorul va avea încredere în tine în viitor.

8. Permite-i interlocutorului să vorbească despre sine

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că atunci când vorbim despre noi simțim plăcere, comparabilă cu plăcerea provocată de hrană, bani și s*x. De aceea, permite-i să vorbească despre sine. Astfel îi vor rămâne mai multe amintiri plăcute despre conversația voastră.

9. Comportă-te de parcă îți place cel cu care vorbești

Atunci când presupunem că oamenii ne vor trata bine, ne comportăm mai cald față de ei. Astfel cresc șansele de a face o impresie bună. Dacă nu ești sigur cum te tratează interlocutorul, comportă-te de parcă îți place. Astfel există probabilitatea că și el te va simpatiza.