5 Semne care te ajută să înțelegi că ești într-o relație nesănătoasă

Nu numai mâncarea și somnul, dar și relația ar trebui să fie sănătoasă. În caz contrar, ea ne poate afecta la fel de mult ca și gripa netratată. Poate chiar mai rău. Într-o relație nesănătoasă sau toxică nu există o legătură emoțională strânsă, ea pare ciudată și nu satisface nevoile emoționale de bază ale omului. Nu obținem siguranță și iubire și, prin urmare, ne simțim și mai rău.

Iată 5 semne că ești într-o relație toxică:

1. Probleme serioase

Conflicte se întâmplă în orice relație. Însă în relațiile sănătoase, oamenii sunt capabili să pună capăt conflictului și să ajungă la o soluție. Dacă vă certați mai mulți ani la rând pentru același lucru, nu puteți ajunge la o înțelegere, asta nu numai că vă obosește, ci și poate distruge totul.

2. Ți-e teamă să începi o conversație

Ți-e teamă să începi o conversație, indiferent de subiect. Pentru că ea poate duce la un alt conflict, la ceartă și suferință. De aceea, rămâi tăcută.

Însă tăcerea și emoțiile negative acumulate în interior îți fac mai mult rău. Într-un moment poți izbucni și arunca toate emoțiile negative în cel mai nepotrivit moment.

3. Ești lipsită de apărare

Te vizitează ideea că ești lipsită de apărare: fizic și moral. Nu poți fi sigură de siguranța ta și asta te epuizează cu adevărat.

4. Te schimbi

Desigur, relațiile schimbă oamenii. Dar de obicei, acestea conduc la creșterea și dezvoltarea personală a ambelor părți. Deci, așa ar trebui să fie într-o relație sănătoasă. Iar într-o relație toxică se întâmplă contrariul: te poți pierde ca personalitate, te poți transforma într-o copie palidă a ta. Deci, merită?

5. Ești controlată de partener

Unii oameni cred că a controla partenerul/partenera în relații este un semn al dragostei și grijii. De fapt, nu este. Partenerul nu-ți poate interzice nimic. El te poate sfătui, poate vorbi, te poate ruga.

Un adult nu are dreptul să-i interzică altei persoane ceva, iar dacă acest lucru se întâmplă împreună cu manipulările, atunci nu poate fi vorba despre o relație sănătoasă.

De aceea, dacă te simți nefericită în relație, gândește-te, oare merită să fii în ea?