Inteligența, egoismul și alte 3 cauze care te împiedică să-ți faci cunoștințe noi.

Tinder pentru tine este o aplicație plictisitoare, care îți amintește de livrarea alimentelor la domiciliu? În baruri nu-ți iei privirea de la cocktail-ul comandat? La întrebările străinilor răspunzi de parcă te atacă urmăritorii? Felicitări! Nu știi cum să faci cunoștință cu oamenii.

5 motive care te împiedică să faci cunoștință cu băieții/bărbații.

1. Îți lipsește încrederea în sine

Banal, dar stima de sine scăzută se reflecta în ochii tăi și în mâinile tremurânde. Acest lucru îl observă nu numai cei care stau la 12 cm distanță.

De obicei, atunci când faci cunoștință cu cineva, nu ești întrebată despre teorema lui Pitagora. De aceea, nu trebuie să-ți faci griji. Respiră profund și zâmbește cât mai des.

2. Inteligența înaltă

Uneori femeile își exagerează abilitățile. De aceea, blochează încercările bărbaților de a vorbi cu ele. Permite-ți să râzi de glumele pe care nu le-ai spus în cercurile inteligente.

Ușurința te va ajuta să-ți faci o mulțime de prieteni minunați.

3. Egoismul

Atunci când faci cunoștință cu oamenii, trebuie să știi nu doar să vorbești despre tine, ci și să asculți. Dacă informația despre cineva, cu excepția ta – nu este decât o pierdere de timp, trebuie să accepți asta și să nu mai faci cunoștință cu nimeni. Însă în acest caz nimeni nu-ți va putea aprecia unicitatea și nu va vedea în tine o persoană minunată.

Fă un efort și nu vorbi despre excelența ta cel puțin în primele 10 minute.

4. Lipsa tactului

Dacă ești nepoliticoasă cu toți cei care intenționează să te salute – atunci cu siguranță nu vei reuși să-ți faci cunoștințe noi. Și dacă îi vei face reproșuri celui care a decis să-ți afle numele, îi critici pantofii și spui lucruri urâte despre timbrul său – atunci nu e surprinzător de ce nu poți lega prietenii.

Încearcă să fii mai prietenoasă și nu ataca oamenii. Cel puțin de două ori pe săptămână.

5. Starea deprimată

Dacă nu ești interesată de nimic și pentru tine este o tortură să faci cunoștință cu cineva, cel mai probabil ești deprimată. Probabil te protejezi de oameni din cauza experiențelor negative și asta îți otrăvește viața. Nu ignora semnalele stării psihologice și mergi la un psiholog.