Spune ”nu”! 3 lucruri pe care nu ești obligată să le faci de dragul bărbatului.

Relațiile întotdeauna necesită compromisuri, însă există o serie de momente pe care femeia ar trebui să le ia în considerare, dacă vrea să construiască o relație sănătoasă cu partenerul ei.

În acest articol îți spunem ce condiții nu trebuie să accepți, chiar dacă bărbatul îți jură dragoste veșnică.

1. Să-ți sacrifici interesele și principiile în favoarea lui.

Desigur, fără compromisuri va fi dificil să mențineți o relație în care ambii vă veți simți confortabil. Cu toate acestea, supunerea completă se poate sfârși cu suprimarea personalității tale în favoarea dorințelor sale. Atunci când bărbatul își dă seama că ești gata să renunți la orice pentru el, va folosi dragostea împotriva ta și te va manipula.

Puteți ceda reciproc doar în lucruri mici, însă deciziile importante cum ar fi, de exemplu, sarcina – ar trebui să fie luate de ambii și tu ca femeie ai ultimul cuvânt.

În plus, atunci când renunți la cele mai importante dorințe, chiar și de dragul bărbatului iubit, după o vreme, furia ta se va transforma în ură.

2. Nu ești obligată să-i iubești părinții

Părinții pentru majoritatea bărbaților sunt un ceva sfânt. Și pentru aproape orice bărbat mama – este idealul la care trebuie să tindă viitoarea sa soție.

Dacă bărbatul tău are o relație strânsă cu mama, nu vei putea evita comunicarea cu ea, precum și sfaturile ei. Aici este important să găsești abordarea corectă, astfel încât timpul petrecut împreună să nu fie o tortură.

Totuși, nu ești obligată să-i iubești părinții. Da, trebuie să-i respecți, cel puțin pentru faptul că ți-au dăruit acest bărbat minunat, însă nici ei, nici partenerul tău nu are dreptul să-ți ceară să-i iubești la nebunie.

3. Să-i suporți infidelitatea 

Aici este important să înțelegi că bărbatul te-a înșelat cu altă femeie, chiar și pentru puțin timp. Doar pentru că așa a vrut. În acest caz, nu există scuze.

Gândește-te, oare vei putea trăi cu un trădător și îți vei aminti acest episod în cel mai inoportun moment? Cu greu. Prin urmare, nu ceda în fața convingerilor cuiva. Dacă bărbatul tău consideră că trădarea este un fenomen normal, de ce nu-ți găsești altul pentru care un astfel de comportament ar fi inacceptabil?

După cum puteți vedea, orice relație cere să manifestăm putere de voință,  atunci când e cazul. La momentul potrivit, doar trebuie să spui “nu” și astfel bărbatul îți va înțelege limitele și te va respecta mai mult.