Înainte de a începe o nouă relație, pune-ți aceste 9 întrebări.

Dacă ești singură, înainte de a începe căutarea unui nou partener, pune-ți câteva întrebări.

1. Ești pregătită să-ți deschizi inima?

Fiecare dintre noi are experiența relațiilor anterioare, rezultatul cărora uneori elimină complet dorința (și abilitatea) de a construi altele noi. A avea încredere din nou într-un bărbat nu este un lucru ușor. Ești gata, cel puțin teoretic, să te deschizi altei persoane?

2. Ai depășit relația anterioară?

Probabil, despărțirea de “fostul” sau divorțul încă îți provoacă durere interioară, porți dialoguri mentale cu el, argumentezi, îl convingi, îi dovedești, te superi iar și iar… În acest caz, cu siguranță punctul nu este pus. O astfel de stare, practic exclude construirea unei noi relații sănătoase.

Dacă îți amintești calm de trecut, fără negativism – totul este în ordine, poți începe “căutarea liberă”!

3. Te simți confortabil în singurătate?

Există femei care sunt fericite singure, se simt bine cu ele însele și nu au nevoie de schimbări.

Însă există doamne care nu tolerează singurătatea. Ele au nevoie de un umăr puternic, de complimente, tandrețe (și ca bonus de gelozie, îngrijorare pentru iubitul care întârzie etc.) Dacă ești una dintre ele, poți încerca iar și iar.

4. Ești mulțumită de tine și de anturajul tău?

Colegii te enervează, prietenele căsătorite îți provoacă invidie, gândul că trăiești cu părinții te deprimă? Atunci când femeia își varsă nervii pe cei din jur, când este mereu nemulțumită de sine – adesea se spune că: “are nevoie de un bărbat bun!” Nu este nimic de adăugat … Te-ai recunoscut? Curaj. Ieși din această zonă de disconfort!

5. Te-ai realizat ca persoană?

Ai succes, ți-ai construit o carieră, ți-ai cumpărat un apartament, o mașină, o casă în sat, ai un copil sau nu planifici să-l naști. Viața ta este stabilă, nu ai nevoie nici de încrederea fantomatică în ziua de mâine. Această persoană puternică prosperă are nevoie de altă persoană pentru și mai multă armonie?

Sau recunoaște-ți că nu te simți completă fără a doua “jumătate”.

6. Ai resurse pentru a dărui căldură și iubire altei persoane, în afară de tine?

Ești autosuficientă și intolerantă față de neajunsurile altora, adori băile aromate de două ore și cățelul căruia îi oferi toată adorația și tandrețea? Bărbatul în casă este altceva – știi asta? Să-l ierți, să accepți, să suporți. Să împărtășești cu el interesele și să-i tratezi calm obiceiurile. Relația ta anterioară nu te-a epuizat atât încât să nu-ți mai rămână resurse pentru toate astea?

7. Oare vei putea avea încredere în altcineva precum ai în tine?

La începutul relației bărbatul are nevoie de flirt, ușurință, cochetare. În continuare este nevoie de încredere, altfel nu va funcționa. Și odată cu trecerea anilor tot mai greu vei avea încredere în bărbați.

8. Oare îți dorești cu adevărat o relație sau este influența societății și a cunoștințelor?

Mama oftează: “De ce ești singură, toți se căsătoresc, doar tu ai rămas singură”. Tu te simți bine singură, însă opinia publică te neliniștește. Calm! Radiază încredere și autosuficiență, nu ceda în fața lor.

9. Știi cum ar trebui să fie bărbatul pe care îl cauți?

Indiferent de idealul pictat în imaginația noastră, persoana vie nu poate corespunde pe deplin. Probabil ai anumite criterii specifice prin care vei recunoaște bărbatul ”tău”. Însă atunci când visăm la relații, ne dorim izbucnire, chimie, iluminare, dragoste la prima vedere! Viața însă este mult mai prozaică și tu (cu partener sau singură) poți aduce un basm în ea, nu-i așa?