Bărbații nu suportă aceste 7 fraze. Fă un efort și nu le repeta din nou!

Dacă ai spus aceste fraze cel puțin o dată, fă un efort și nu le repeta din nou. Pentru că terapeuții de familie au aflat de la clienții lor că ele sunt cele mai teribile cuvinte pe care le pot auzi de la partenerele lor.

1. ”Ai fi putut să-ți dai seama”

Aceste cuvinte ofensatoare nu-l vor stimula să acționeze, pentru că îi ceri aproape imposibilul.

Femeile își vor salva timpul și nervii dacă vor accepta faptul că bărbații nu citesc printre rânduri și nu fac ipoteze. Nu sunt creați pentru asta și nu-i vei putea schimba. Doar spune-i direct ceea ce dorești de la el.

2. ”Fă ordine după tine. Nu sunt mama ta!”

Fii creativă și găsește o modalitate mai subtilă de a-l interesa să pună lucrurile la loc sau în coș. Spunându-i că încă mai are nevoie de mama sa, fără să-ți dai seama îi amintești cât de bine s-a simțit lângă ea.

3. ”Din nou pleci cu prietenii?

Nu privi asta ca o amenințare pentru căsătoria voastră. Desigur, uneori întâlnirea cu prietenii este doar un eufemism pentru o beție bună, dar pentru majoritatea bărbaților – este o răsuflare pentru a discuta de la egal la egal, de a face schimb de opinii. O astfel de comunicare masculină are și avantajele sale – îl va face să-i fie dor de tine.

4. ”Crezi că e simpatică?”

Îl pui într-o situație în care nu poți da un răspuns corect. Bărbații sunt creați astfel încât întotdeauna marchează cea mai atractivă fată. Probabil și în acest caz, o remarcase deja. Și acum trebuie să decidă cum să conecteze două declarații la fel de adevărate – că fata este simpatică și că te iubește pe tine.

5. ”Trebuie să discutăm.”

Nicio altă frază nu-i poate insufla atât de multă frică precum asta, aparent inofensivă. Ea prevestește o conversație serioasă, plângeri și critici. Știi ce va face? “Va decide că este un ratat și va încerca să evadeze”, spune Marcia Berger, terapeut de familie. “Iar acest lucru este exact opusul a ceea ce ți-ai dorit – să fiți împreună și să vorbiți”.

6. ”Fii bărbat”

Atât pentru binele tău cât și al lui, nu utiliza aceste cuvinte. Este un atac brutal asupra identității sale și îndoieli privind bărbăția sa.

7. ”Mai bine fac singură.”

Dacă l-ai rugat să repare robinetul – oferă-i posibilitatea să facă asta singur. “Chiar dacă partenerul a uitat să facă acest lucru de mai multe ori, există șanse că el vrea cu sinceritate să te ajute”,  – spune Ann Crowley, psiholog de familie. – Lasă-l să-și salveze fața, nu-i spune: “Mai bine fac singură.” Pentru bărbat este o frază înfricoșătoare, care spune că nu ai nevoie de el și nu crezi că este capabil să facă ceva.