Cumpărăturile și alte 4 motive pentru care se ceartă cel mai des cuplurile.

Ce este necesar pentru ca dialogul în interiorul unui cuplu să fie constructiv?

În primul rând, Iubire. Dacă omul este cu adevărat important pentru tine, acesta este un stimulent puternic pentru menținerea unei relații bune, pozitive. Apoi urmează sinceritatea, dorința și capacitatea de a asculta partenerul, a-ți asculta vocea interioară. În al treilea rând, cel mai dificil lucru pentru partenerii cu ambiții este arta compromisului în procesul de găsire a unei soluții care să-i satisfacă pe ambii. Dar de cele mai multe ori cuplurile intră în conflict din următoarele motive:

1.”Nu știu ce vreau, dar tu ghicește.”

Adesea într-un cuplu unul dintre parteneri generează idei pentru petrecerea timpului împreună, iar celălalt nu este de acord cu opțiunile propuse. El exprimă un dezacord categoric, dar în același timp nu poate sau nu vrea să ofere nicio alternativă rezonabilă. Astfel, el îi cere partenerului să-i prezică dorințele. Deși el însuși nu este sigur de ceea ce vrea.

2. Drama casnică

Renumitul tub de pastă de dinți neacoperit, hainele lăsate în locul greșit, lumina în baie sau în altă cameră, platoul gol lăsat în frigider – din aceste lucruri mici, în mare parte se formează viața în comun. Obiceiurile unuia îl pot irita pe celălalt și pot provoca conflicte și situații conflictuale.

3. Gadget-urile

Dacă în trecut un cuplu se putea certa pentru că el voia să urmărească meciul de fotbal, iar ea telenovela preferată, astăzi confruntarea a luat alte forme. Acum, aproape oricine are un gadget cu acces la Internet. Și poate urmări ceea ce-l interesează. Doar că acum unul dintre parteneri se plânge că nu primește suficientă atenție din partea celuilalt.

4. Comportamentul pe rețelele sociale

Neînțelegerile pot apărea din cauza atenției excesive acordate comunicării online cu alte persoane sau chiar și din cauza numărului de “like-uri”. Și să nu uităm că unii pe rețelele sociale trăiesc o viață paralelă cu realitatea, lucru care s-ar putea să nu fie pe placul partenerului.

5. Cumpărăturile

Dezacordul poate apărea atât la planificarea unor achiziții importante, precum și la procurarea alimentelor, de exemplu. Disputele privind locul de cumpărare, dacă e scump sau ieftin pot conduce la conflicte serioase.

Situațiile de conflict nu vor apărea dacă oamenii vor învăța să comunice unul cu celălalt. Dacă certurile sunt frecvente, acest lucru poate indica prezența unor probleme mai profunde în relație. În acest caz, certurile din motive gospodărești pot fi o consecință și nu adevăratul motiv al certurilor.