Nu aștepta aceste 10 lucruri de la alții și vei trăi mai fericit.

Atunci când avem așteptări prea mari – ne atașăm de rezultat, în loc să observăm binele care se întâmplă. Așteptăm ceva concret, încercăm să determinam viitorul și când nu corespunde așteptărilor noastre – ne indispunem. În schimb, putem fi deschiși noilor oportunități, bucurându-ne de micile schimbări pozitive care se întâmplă în fiecare zi.

10 lucruri pe care nu trebuie să le aștepți de la alții:

APROBARE

Nu aștepta ca alții să-ți observe valoarea. Fiecare persoană este îngrijorată de viața, nevoile și dorințele sale. Ce spun oamenii despre tine este o reflectare a așteptărilor acestor oameni, nu ale tale.

LAUDĂ ȘI EVALUARE

Nu trebuie să depinzi de opiniile altora. Dacă faci fapte bune în speranța că cineva te va lăuda, din timp te condamni la dezamăgire. Laudă-te singur.  Atunci când faci un pas în direcția corectă, când depășești diferite stări interne sau faci ceva util pentru alții – mulțumește-ți. Contează ceea ce crezi tu despre tine.

MOTIVAȚIE

Nimeni nu te poate sprijini tot timpul. Numai tu îți poți stabili obiective și poți face totul pentru a le atinge. Nu aștepta ca altcineva să depășească pentru tine obstacolele. Trăiește-ți viața, conectează-ți mintea și ai încredere în sentimentele tale.

ÎNȚELEGERE

Nimeni nu a participat la formarea stării tale interioare, nu a fost în locul tău și nu ți-a trăit viața. Experiența care ți-a modelat punctul de vedere asupra vieții este complet diferită de experiența altei persoane. Deci, nu aștepta ca alții să “înțeleagă” ce este în inima ta.

OPTIMISM

Numai tu îți poți umple viața cu oportunități în fiecare zi. Din nefericire, prea des căutăm ceva negativ pentru ca mai apoi să corectăm asta și să ne simțim fericiți. Ascultă cum se plâng oamenii din jur. Te poți alătura acestor oameni sau te poți ocupa de viața ta, concentrându-te pe faptul că totul merge în direcția bună pentru tine și nu invers.

BUCURIE

Oamenii din jurul tău te pot umple de fericire și inspirație, dar dacă nu ești pregătit să le accepți și ai tot timpul un dialog negativ în interior, ei nu te vor putea ajuta. Bucuria apare imediat ce începem să vedem lumină și bunătate în tot ce ne înconjoară.

VESELIE

Nu spera că lumea din jurul tău ar trebui să te înveselească și să-ți crească dispoziția în momentele dificile. Tu trebuie să-ți permiți să fii amuzant, uneori ridicol sau chiar prostuț. Adică imperfect. Nu lua totul în serios.

SOLUȚII

Dacă în viața ta au apărut dificultăți, singur ți le-ai creat. Și numai tu trebuie să-ți asumi responsabilitatea și să soluționezi ceea ce ai atras. Nu aștepta sugestii și soluții pentru problemele tale. Astfel poți ajunge cu ușurință în poziția de victimă. Este important să înțelegi că sfaturile și recomandările altora ar putea să nu corespundă obiectivului tău. Acceptă-ți eșecurile ca o experiență importantă, alege mai multe soluții, creează-ți un plan și corectează-l după necesitate.

OPINIA STRĂINĂ

Dacă în copilărie am fost criticați, în viitor vom depinde de opiniile altora. Când ni se face un compliment, căutăm un sens ascuns în el. Totul devine suspicios. Dacă vrem să găsim ceva negativ, îl vom găsi cu siguranță.

Poate că acum e timpul să nu mai aștepți ceva de la ceilalți și să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață. Ce greșeli din trecut ești gata să ți le ierți? Ce bârfe și comentarii despre tine sună acum ca fiind false? Ce schimbări dorești să faci? Ce vrei să îmbunătățești? Ia-ți viața în mâini și gestioneaz-o. Este viața ta. ??