9 adevăruri simple care te vor ajuta în zilele proaste. Amintește-ți de ele.

Ți se întâmplă să nu te simți bine? Ce faci de obicei în astfel de momente? Te învelești într-o pătură și privești un serial de la început până la sfârșit? Mănânci dulciuri? Răsfoiești fără niciun scop rețelele sociale? Data viitoare când vei avea o zi proastă, doar amintește-ți unul dintre aceste adevăruri simple.

1. Sunt important(ă)

Da, ești important, semnificativ și valoros. Ești capabil să influențezi viețile oamenilor din jurul tău. Nu crezi? Fă cuiva ceva drăguț. Trimite o scrisoare de recunoștință. Dacă unul dintre prietenii tăi trece prin momente dificile, ascultă-l și susține-l. Dacă te simți vinovat față de cineva, cere-ți scuze, etc. Observă reacția și vei vedea imediat câte lucruri depind de tine și cât de important ești.

2. Voi avea și alte zile proaste.

Aceste zile sunt doar un fapt al vieții noastre. Pentru a le depăși, fii mai bun cu tine. Bucură-te cu ceva. Indiferent ce va fi – o pereche de șosete noi amuzante, o cafea aromată, o discuție cu un prieten, o plimbare etc.

3. Silueta, numărul de abonați și suma pe card – nu sunt cele mai importante lucruri.

Ne-am obișnuit să credem că toate astea ne aduc bucurie, dar nu este așa. Să-ți alegi activitățile, prietenii și hrana, bazându-te doar pe dorințele tale – aceasta este adevărata fericire.

Oprește-te și întrebă-te: “Oare asta mă va ajuta să mă simt așa cum vreau?” – și vezi unde te va duce răspunsul.

4. Nu tot ce strălucește este aur.

Imaginile pe care le vedem pe rețelele sociale nu corespund întotdeauna realității. De regulă, oamenii prezintă lumii imaginea ideală despre ei înșiși: fără probleme, slăbiciuni și neajunsuri. Și acest lucru este absolut normal. Amintește-ți că în fața ta este doar o imagine și nu știi ce se află în spatele ei. Nu tinde spre ideal.

5. Mi-e rușine? Vreau să vorbesc despre asta.

Există o singură cale de a depăși vina, eșecul sau jena: să vorbești cu cineva în care ai încredere. Și imediat vei realiza că nu ești singur, că ești important. Și te vei simți mai bine.

Chiar și din cele mai acre lămâi pe care ți le dă viață, poți face limonadă. Bineînțeles, dacă percepi corect situația.

6. Succesul – este rezultatul unui drum lung.

Pentru vindecare, creștere și pentru orice schimbări majore este nevoie de timp. În fiecare zi, trebuie să faci cel puțin un pas mic spre obiectiv și fii mai bun cu tine – în special în zilele proaste. Ai încredere și nu te opri.

7. Fac tot ce depinde de mine.

Singurul lucru pe care îl poți face – să faci tot ce depinde de tine în limita cunoștințelor și abilităților tale. Pur și simplu nu vei mai avea de ce să te învinovățești, dacă vei da tot ce poți.

8. Pentru schimbare – e nevoie de atât de puțin. 

Pentru a te schimba – ai nevoie doar de gândire și analiză. Fii sincer cu tine însuți și treptat introdu ceva nou în viața ta. Singurul lucru care te va ajuta să ajungi la un nou nivel este – activitatea. În plus, este cel mai bun remediu împotriva apatiei și incertitudinii. Numai ea redirecționează fluxurile noastre energetice în direcția corectă.

9. Nu suntem perfecți și este normal.

De aceea, iubește-te. Aruncă dezamăgirea și frustrarea. Autobiciuirea – este calea către nicăieri, iar perfecțiunea este un obiectiv irealizabil. Așadar, setează-te spre succes, fără să-ți ceri imposibilul. Fii tu însuți/însăți. Acesta este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla.