Iubirea nu este ceea ce găsești, este ceea ce alegi. Iată de ce…

Să te îndrăgostești, să iubești, să iubești o eternitate – sunt stări separate, dar inseparabile una de cealaltă. Pentru dragostea adevărată – este necesară fiecare etapă. Dacă eliminați din această ecuație una dintre ele, rezultatul nu va mai fi iubire.

De ce unele relații de la început sunt sortite la eșec, în timp ce altele durează mult timp? De ce unele relații nu se încheie niciodată?

Aș spune că oamenii nu înțeleg importanța fiecărei “etape” a iubirii. Trebuie să te îndrăgostești pentru a iubi și trebuie să iubești pentru a-ți dedica iubirea unei singure persoane.

Majoritatea oamenilor cred că iubirea trebuie găsită. Nu sunt de acord. Trebuie să găsești omul care merită iubire. Dar însăși iubirea nu trebuie căutată. Pentru că ea nu există, chiar și atunci când întâlnești dragostea vieții tale. Ea vine mai târziu.

Este nevoie de timp pentru a fi dezvoltată, consolidată și păstrată. Dragostea nu vine ușor. Și convingerea că dragostea trebuie să fie fără eforturi, frânge  inimile oamenilor. De aceea, relațiile și căsătoriile se destramă. De aceea, unii își pierd speranța pentru iubire.

În cele din urmă dragostea este o decizie. Trebuie să decizi în mod conștient că iubești o anumită persoană și trebuie să accepți această decizie până la sfârșitul vieții voastre împreună. 

Iubirea nu este ceea ce găsești, este ceea ce alegi. Iată de ce:

Prima etapă: când te îndrăgostești.

Rareori ne îndrăgostim astfel încât să nu observăm. De obicei, ne gândim mult la această persoană, la ceea ce înseamnă semnele, cuvintele, gesturile ei și treptat, ne îndrăgostim de ea. Ne gândim, deci decidem să ne permitem să ne îndrăgostim de această persoană.

A doua etapă: când iubești

Dragostea începe atunci când trece euforia primei etape. Încă te mai gândești la acea persoană, ai grijă de ea, vrei să fii cu ea tot timpul. Dar intensitatea sentimentelor nu mai este atât de puternică.

Aceste schimbări psihologice și hormonale adesea sperie oamenii. Mulți încep să se îndoiască de sentimentele lor. Ei își pun întrebarea, dacă sunt cu persoana potrivită și dacă e dragoste adevărată.

Și atunci decizi – să continui sau nu. Deci, iubirea este din nou o alegere.

A treia etapă: când iubirea durează mulți ani.

În acest stadiu, deja înțelegi că dragostea este o alegere. Ați trecut prin multe încercări, dar totuși ați decis sa fiți împreună. Dacă nu ar fi fost alegerile și acțiunile tale corespunzătoare, nu ar fi existat iubire.